Unisol și-a justificat pe deplin numele. Speakerii n-au fost la nivelul așteptărilor. Ci mult mai sus de acestea. Atâtea cifre și studii de caz n-am văzut încă de la Forțele Contentului și cel mai important e că 3 din cei 5 speakeri sunt adevărați soldați universali. Singuri creează conținut, strategie, analizează concurența, fac campanii, targeting, filmări, oferte, concursuri. Sunt oameni care și-au găsit un loc aparte pe piață și le recunoști semnătura de la o poștă.

Cu stilourile între dinți și carnețelele de la Le Buro pe brațe (apropo, carnete foarte stilate și apreciate de către toți participanții la eveniment), ne-am ascuțit urechile pentru a prinde toată informația expusă.

Mulțumim aici și partenerilor: Școala Google AdwordsȘcoala de Copywriting și Click Academy care au oferit cursuri de Google Adwords, Facebook & Instagram și Copywriting pentru participanții evenimentului .

Mai vrei Video? Despre community management, strategii cu rezultat în Social Media, website-urile comerciale din Moldova, Facebook Pixel și Google Adwords. Cele 5 discursuri video le găsești aici: Supradoza de Social Media Marketing, Rezumatul Evenimentului.

Cum să vinzi de 10 ori mai mult decât investești pe Facebook?  

Gheața a fost spartă de Eugeniu Balan, fondator, director de marketing și director de vânzări al Centrului Medical „Estet Expert” care ne-a prezentat, fără ocolișuri, strategia ”cum să vinzi de 10 ori mai mult decât investești” din propria experiență de doar 2 ani pe piața serviciilor dermatologice și medicinii estetice. Odată ce îți identifici clientul ideal și necesitățile acestuia, este foarte ușor să aplici o strategie care funcționează 100 la 100. Canalele de promovare ale centrului sunt:

Vrei studii de caz concrete cu cifre concrete? Poftim.

  1. 112$ = 351 leads. Oferta: Cum ai 3 măști la un preț de una? Cu o reducere de 60% pe deasupra? Te-am intrigat, așa-i? Vezi aici oferta.
  2. 26$ = 206 leads. Oferta: 190 lei în loc de 550. Cine n-ar fi atras de-o asemenea reducere? Promovarea a mers ca pe unt cu un buget, pfff. Tu ai avut așa rezultate? Suntem curioși.
  3. 152$ = 300 leads. Doar 35 de fericite beneficiază de 50% reducere la una dintre cele mai populare proceduri estetice estivale.

Când ai imaginație, ai strategii de conținut relevant și situațional. Reclama cu pisica Sfinx a generat foarte multe discuții, critici, laude și chiar amenințări, însă a avut de câștigat doar centrul medical – total – un pic peste 210 leaduri.

În concluzie, Eugeniu a dat câteva sfaturi despre cum să-ți abordezi clienții individual și cum să-i pregătești indirect pentru următorul pas, această tactică având un succes ireproșabil.

Apropo, aici găsești un video interviu cu Eugeniu Balan: Cum vinzi pe Facebook în Moldova?

Eugeniu Balan – Cum vinzi de 10 ori mai mult decât investești pe Facebook? [partea 1]
Eugeniu Balan – Cum vinzi de 10 ori mai mult decât investești pe Facebook? [partea 2]

Cum obții > 700 clienți B2B și B2C în primul an de activitate?  

Fără dubii, dragostea adevărată trece prin stomac, orice-ar zice adepții înrăiți ai romantismului, iar dacă mai gestionezi și o afacere ”gustoasă” de catering, atunci devii idolul multor gurmanzi.

Ion Comendant, fondatorul Mico Catering ne-a demonstrat cum dezvolți o afacere pe aripi de vânt dacă e multă muncă, implicare și ingeniozitate. Cine are încredere în Mico?

Credem că întrebări nu-s.

Tonele de recenzii pozitive e o dovadă în plus că echipa Mico lucrează cu sudoarea frunții, iar faptul că participă la diferite acte de caritate ne arată că, totuși, dragostea trece mai întâi prin inimă <3

Totuși, care e politica internă a afacerii, care sunt canalele de promovare, ce strategii se implementează? Nimic complicat, clientul este abordat cu o ofertă individualizată în doar 15 minute de la plasarea comenzii. După ce toate condițiile au fost discutate/negociate etc, meniul este transmis bucătarului șef și administratorului de logistică. Clientul primește scrisori de mulțumire, cupoane de fidelizare și oferte în cazul unor evenimente apropiate, Ei, cum să nu-i iubești? 

Canalele offline de promovare sunt vânzările în teren, sunetele reci, revistele, sponsorizările la evenimente, radio, iar cele online: Facebook, Instagram, ChatFuel, SEO, Google+, Mailchimp.

Așa cum orice sărbătoare e acompaniată de o masă festivă, Mico vine în ajutor nu doar evenimentelor de mare amploare, dar și gospodinelor care  nu prea au timp de gătit, dar care vor să impresioneze oaspeții cu adevărate capodopere culinare.

Implicarea influencerilor, ofertele de sărbători, grija față de fiecare client și fidelizarea acestora, concursurile, cadourile, sponsorizarea evenimentelor și actele de caritate sunt unele din metodele aplicate pentru un succes ireproșabil și o reputație de invidiat.

Ion Comendant – Cum obții peste 700 clienți B2B și B2C în primul an de activitate? [partea 1]
Ion Comendant – Cum obții peste 700 clienți B2B și B2C în primul an de activitate? [partea 2]

Cum faci Social Media Marketing bun, când echipa ta e constituită dintr-o persoană?  

This is BUUUUTKAAA!

Alexandru Dvoinos ne-a ținut gura după urechi și fălcile amorțite de râs pe tot parcursul prezentării sale. Ne-a demonstrat că e posibil să faci conținut viral și valoros având doar un telefon, o minte dezghețată, creativitate și umor cât orizontul de larg. Cu alte cuvinte, soldat universal: designer, marketer, smm-șic, video-producător, actor, consultant și tractor. Da, da, tractor.  Marketing-ul situațional și conținutul video extrem de amuzant sunt la ordinea zilei pentru întreaga echipă Butka, adică Alexandru Dvoinos. 

Ce trebuie să faci ca un conținut video să capteze atenția din prima?

  1. Să oferi un preview în primele 3 secunde;
  2. Să lansezi trailer pentru a încălzi audiența (creare audiență nou de tip engagement, alegi tipul de video, alegi pe cei care au văzut x timp din video, lansezi trailer și… urmărește creșterea vizualizărilor în timp real;
  3. Creează thumbnailuri bune. Exemple Butka: Unde-i BortaElon Musk, și-i cu tine etc, demonstrând că video cu cel mai bun engagement e cel cu umor și elemente din mass culture.

În concluzie, Alexandru ne-a spus că vizualizările nu prezintă un indicator cheie, ci timpul mediu de privire care reflectă corect eficiența unui conținut video.

Discursul lui Alexandru a fost transmis în direct. Îl găsești în grupul Social Media în Culise. Accesează acest link pentru a privi video: Live cu Alexander Dvoinos.

Vlogging în Moldova sau tot adevărul despre Banca de Bancuri!

Crezând că ne putem întrema mințile după o pauză de cafea și dulciuri, ne-am așezat să-l ascultăm cu mare atenție pe Valeriu Rașcu, cel care a dat naștere proiectului Banca de Bancuri. Aha, crezând… Valeriu ne-a ținut pe-un val de haha-uri cât a vorbit. Banca de bancuri și-a făcut apariția odată cu decizia lui Valeriu de a crea ceva propriu, de la zero, așa cum nu-i place să fie condus sau controlat de cineva.

Valeriu, ca și Alexandru Dvoinos, este meșter faur creându-și singur conținutul, strategia, filmarea etc. La ziua de astăzi, pagina are 127.330 like-uri, iar conținutul nu este promovat contra plată, Valeriu având apriga dorință de a ajunge la un impact organic impunător, cel mai mare fiind 3 milioane de vizualizări. Deocamdată.

Are planuri mărețe. Curând vom asista la un mega proiect (denumire agenție, am uitat) la care vor participa multe persoane cunoscute atât de la noi, cât și din România. A uitat să ne îndemne să-i dăm like, vezi mai întâi, follow și subscribe, dar vă spunem noi.

Valeriu Rascu: Vlogging în Moldova sau tot Adevărul despre Banca de Bancuri

Facebook pentru Afaceri sau de ce fiecare Afacere trebuie să devină Media?  

Cu ce începe un marketing? Care sunt canalele? Care e publicul țintă? Care e scopul, bugetul? Cine și când face? Ce conținut vizual alegi? Cu aceste întrebări și-a început prezentarea Evgeniy Vasylenco, invitatul special din Ucraina, care a dezvoltat comunitatea Бизнес Молодость din Ucraina până la 7000 membri. În prezent, este președintele comunității JCI Kyiv, iar pe Facebook administrează peste 70 pagini.

Evgeniy divizează marketing-ul în 4 categorii: Conținut, Targeting, Analiză și Strategie. Conținutul e mereu pe 1 loc. Îi place să testeze. După ce găsește varianta optimă, planifică strategia.

Ce e un marketing flexibil? Ce are în cap cumpărătorul atunci când vede reclama ta?  E vorba de un joc al asocierii. Fiecare cuvânt, confirmare sau imagine îi aduce în cap o asociere. Ce credeai că fac concurenți tăi?

Ne-a vorbit detaliat despre marketing-ul situațional, Google Trends și că trebuie să fim prezenți pe orice platformă de promovare (sunt peste 70!) pentru a ști ce se petrece acolo.

Formula 7117 ne-a lăsat cu gura larg deschisă! Ce-o fi însemnând aceasta? E vorba de 7 postări – 1$ pe 1 zi – 7 zile. Cum crezi, care strategie de pomovare e mai eficientă: 100$ – 100 de zile – o postare sau 100$ – 1 zi – o postare? SEO, Instant Articles, AMP Pages, Agora Puls și multe alte canale au fost prezentate într-o manieră foarte profesionistă și detaliată, cu exemple clare și concise. Curând apare un articol mai detaliat pe acest subiect, fii pe fază.

Discursul lui Evgenyi a fost transmis în direct. Este în limba rusă și îl găsești în grupul Social Media în Culise. Accesează acest link pentru a privi video: Live cu Evgenyi Vasylenco.

Acum, că ai ajuns aici, dă-ne un răspuns sincer: care este succesul unei afaceri atunci când e gestionată de o singură persoană? Contează cantitatea, calitatea, creativitatea sau capacitatea? Crezi în fenomenul UNISOL (universal soldier)? Mai vrei astfel de evenimente?

P.S. Vrei să tragi cu ochiul prin prezentările speakerilor? Click aici pentru a descărca prezentările.