Acum 2 ani, am descoperit Pink Crayon, site care promitea o serie de interviuri cu specialiștii de Marketing din România. Părea captivant pe atunci. L-am urmărit o perioadă și am privit primele 2 sau 3 video-uri. Apoi l-am salvat și am uitat să mai revin la el. Ce am observat, când astă vară am dat din nou de acest proiect?

Pink Crayon are puține vizualizări! O serie din 10 interviuri, care adună peste 100 minute de conținut în limba română, au adunat în total 23 700 vizualizări. Ceea ce înseamnă în mediu câte 2 370 vizualizări per video. Mult sau puțin pentru piața românească?

Dacă e atâta gălăgie în comunitatea Marketingului român și moldovenesc, dacă sunt atâtea minți flămânde de cunoștință în acest domeniu, mă întreb, de ce lumea ignoră acest conținut? La câți antreprenori și specialiști adună aceste 2 piețe, Pink Crayon trebuia să adune minim de 10 ori mai multe vizualizări. Nu crezi?

Mi-am propus să dau un push acestui proiect și să îl distribui cel puțin pentru comunitatea din Moldova, dacă în România el a intrat așa de greu.

Ce înseamnă Pink Crayon?

După cum scriu autorii pe site, Pink Crayon – sunt cei care schimba regulile în marketing, media și tehnologie. Aici punem reflectorul pe cei care au avut curajul să încerce lucruri noi și să persevereze până reușesc. Aici schimbam prejudecăți.

Abordăm teme incomode. Punem întrebările care nu s-au mai pus. Pink Crayon poți fi și tu. Ai încredere în tine și luptă pentru ce vrei cu adevarat să faci, așa cum crezi tu – NU cum zic alții. Fiecare barieră sau moment greu poate deveni o victorie la care să te uiți cu mândrie peste câțiva ani, totul e să nu renunți. Ți-a trezit curiozitate?

Click aici pentru a afla povestea Pink Crayon.

Interviuri Pink Crayon

Înainte de a trece la Interviuri, menționez că această serie de interviuri este publicată și pe canalul Youtube despre Marketing Afiliat 2Performant. Așadar, primul interviu este:

1. Interviu cu Daniel Truica, fondator Vola.ro

În acest interviu se vorbește despre provocările de a lansa o afacere globală, ce se va întâmpla cu agențiile “tradiționale” de turism în următorii ani și despre relația sa cu competitorii:

Daniel Truica

Vezi: Eugen Boico: Ce facem cu evenimentele, afacerile și echipele pe timp de Covid și după carantină

2. Interviu cu Raluca Mateiu, CEO InternetCorp

Raluca a oferit o perspectivă din interior asupra pieței de publishing și publicitate online din Romania, cu focus pe relația cu agențiile de publicitate, politica de rebate și termenele nerealiste de plată, dar și planurile Internet Corp din zona de content marketing, proiecte de afiliere sau divizia de evenimente.

Raluca Mateiu

Citește: Ghid complet: 5 etape principale în Content Marketing

3. Interviu cu Alex Volocaru, Digital Performance Manager la Orange

Alex povestește despre ce înseamna și cum funcționează performance marketing într-o corporație.

Alex Volocaru

Video: Ion Botnaru despre departamentul de Marketing la Darwin.md

4. Interviu cu Ana Mihailescu, Marketing Manager la Marketonline.ro

În acest episod, Ana Mihailescu (Marketing Manager Marketonline 2009-2015) a vorbit despre cum îți poți construi corect o strategie de produs și prețuri pentru Black Friday și cum poate un magazin online să își aloce bugetul de marketing pentru a obține vizibilitate și vânzări.

Ana Mihailescu

Știi de Unde Vine Black Friday?

5. Interviu cu Andreea Esca, Alistmagazine.ro

În episodul 5 #PinkCrayon, Andreea Esca, îți povestește despre intrarea în publishingul online după 20 de ani de televiziune, radio și print, și cum intenționează să monetizeze Alistmagazine.ro. Cel mai popular video interviu din această serie, apropo. Are peste 7 000 vizualizări!

Andreea Esca

Intersant: Cum Promovezi un Magazin Online în 2021

6. Interviu cu Andreea Cimpoesu, COO la 2Performant

Andreea povestește despre cum funcționează o companie de tehnologie, care este mintea și inima acesteia, și despre ce provocări întâmpina, alături de echipa, în relația cu peste 500 de clienți și mii de afiliați.

Andreea Cimpoesu

De business: Top 5 tehnici eficiente de Vânzări: de la un simplu Dialog la Clienți Fideli

7. Interviu cu Vladimir Oane, Product Director la Hootsuite

În episodul 7 #PinkCrayon, Vladimir Oane (Product Director Hootsuite) vorbește despre strategia de expansiune a imperiului mongol și cum poate folosi un start-up istoria militara pentru a crește global. Mai multe insight-uri despre subiect puteti gasi aici: Winning in an Uncertain World by Thinking like the Mongols.

Vladimir Oane

Despre: Lorand Soares Szasz: ”Hate-ul vine exact cum vine și succesul”

8. Interviu cu Radu Dumitru, blogger independent

Radu Dumitru despre cum merge bloggingul în Romania și despre pasiunea de a scrie despre ceea ce îți place.

Radu Dumitru

La subiect: Ștefan Meleștean: SEO pentru Afaceri și Bloggeri

9. Interviu cu Matei Pavel, co-founder T-Me

  De ce să ai încredere în ideile tale, mai ales atunci când “bătrânii” îți spun ca greșești? Pentru că tu ai dreptate, nu ei. Matei Pavel (co-founder T-Me Studios) a câștigat primii bani din programare la 14 ani. Astăzi conduce o companie de mobile cu încasări de câteva milioane de euro pe an. În episodul 9 #PinkCrayon Matei povestește despre câteva din lucrurile pe care le-a învățat pe acest drum.

Matei Pavel

Tot despre darwin: Ion Botnaru, despre Influencer Marketing la Darwin: „Trebuie să colaborezi strategic și să alegi atent Influencerii”

10. Interviu cu Alen Todorov (Elefant.ro) & Cristian Serban (DeClub.ro)

În ultimul episod #PinkCrayon, Alen Todorov (Marketing Manager la Elefant.ro) și Serban Cristian (Declub.ro) oferă 2 perspective asupra ecommerce-ului și afilierii din România – cum să profiți de oportunitățile din micronișe versus abordarea de marketing și business din partea unuia dintre cele mai mari magazine online din România.

Alen Todorov & Cristian Serban

Dacă tot e despre e-commerce: 65 Idei, Strategii și Recomandări pentru Marketing în Pandemie. Biz Best Marketing 2021

Cum îți pare seria de Interviuri? Scrie în comentarii părerea ta