Cele 63 zile pe Instagram m-au bucurat cu următoarele cifre – 183 imagini publicate, 65 463 like-uri adunate,1522 comentarii și 6729 followeri numărul cărora crește în mediu cu 106 followeri zilnic. Da! Sunt rezultate obținute din Moldova. Cum le-am atins?
Ei bine… La începutul anului 2017 idee nu aveam ce este Instagram și cu ce se mănâncă această dulceață. Nicht. Nimic. Zero. Mi-am instalat aplicația și am început experimentul.

[Sfat 1] Fă cât mai puține acțiuni în primele 14 zile de la înregistrare. Una dintre pagini mi-a fost închisă doar pentru că am publicat 6 imagini în prima zi. Instagramul luptă dur cu spamul.

Instagram, în primul rând, este o rețea de socializare a pozelor. Comunicarea aici se desfășoară prin intermediul graficii vizuale. Pentru succes, trebuie să stimulezi emoții. Dar cum?
Bună întrebare. Eu am ales să public fețe. Portrete cu oameni din toată lumea. În data de 16 ianuarie 2017 am creat pagina bonny_faces și am început să public zilnic câte 3 portrete ale oamenilor din diferite țări, culturi și medii. Am început cu triburile africane.

[Sfat 2] Menționează sursa și dă tag proprietarului, dacă folosești poze străine în pagina ta. Majoritatea utilizatorilor din Instagram acceptă conținutul ca fiind al tău, propriu. Evident! Pentru asta și există Instagram. Personal eu mă simt înjosit când sunt lăudat pentru lucru care nu îmi aparține.

Ce am obținut peste 30 zile?

Aici m-a ajutat rezumatul gratuit oferit de Unionmetrics:

După cum vezi în screenshot-ul de mai jos – sâmbătă, ora 23:00 este cel mai bun moment pentru publicarea imaginilor. Apropo, tot aici am aflat cine sunt cei mai activi fani:

[Sfat 3] Acordă atenție celor mai activi fani. Dedică-le o postare, urmărește-le pagina, mulțumește în direct. Stimulează comunicarea prin orice căi posibile.

Acum înțelegi cât de importante sunt hashtag-urile în Instagram? Unele generează mai multe interacțiuni, altele mai puține.

[Sfat 4] Instagram permite să însoțești postarea cu 30 hashtag-uri. Folosește această metodă de promovare gratuită. Creează o listă de hashtag-uri proprii, analizează-le pe cele folosite de concurenți și pagini cu tematică similară. Mixează-le și urmărește eficiența lor. Selectează cele mai puternice, renunță la cele slabe.

Ce am obținut în 63 zile? Informația din raportul Unionmetrics e bună, dar nu e suficientă. Am apelat la Websta.me – care mi-a detaliat analiza profilului. Da, raportul este, la fel, gratuit.

[Sfat 5] Folosește filtre. În 2017 utilizatorii Instagram preferă imagini cu contrast sporit. După cum vezi în imaginea de mai jos, majoritatea portretelor pe care le public au filtrul – Clarendon

În urma a 2 luni de activitate, am obținut un feedback sincer și o susținere enormă din partea fanilor. Așadar, semaforul verde, e timpul să apăs pedala până în podea.
Am ales serviciul Instaplus.me– versiunea rusească a website-ului Instaplus.io. Prin intermediul acestui site pot programa publicarea postărilor pentru mult timp înainte. Pot automatiza procesele de Follow și Unfollow, precum și Like. Cel mai convenabil abonament lnstaplusMe este $21.9 pentru 60 zile.

[Sfat 6] Fii foarte atent la automatizarea proceselor susmenționate. Dan Filipov, unul din membrii comunității Social Media în Culise, scrie: „Fii atent că Instagram nu iubește auto postarea, deci account-ul tău trebuie să fie OBLIGATORIU verificat cu email și telefon. Când folosești servicii de genul ăsta, e de dorit ca aplicația să fie închisă. De altfel, Instagramul vede că postezi de pe alt API și te poate bloca, deci fii precaut. Pentru a spori gradul de securitate – leagă contul Instagram cu pagina Facebook„.

Densitatea auditoriului. Această informație îmi permite să înțeleg în ce zile și la ce ore trebuie să public imaginea pentru a obține numărul maxim de interacțiuni:

Graficul interacțiunilor zilnice – crește. Mi se bucură inima!

Numărului de like-uri pe pagină crește!

Cele mai apreciată postare are 1776 like-uri:

[Sfat 7] Copiii stimulează foarte multe interacțiuni. Hashtag-urile #child, #children, #mothercare direcționează multă atenție spre contul tău.

Fanii continuă să comenteze:

[Sfat 8] Comunică cu toți care comentează postările! Dă întrebări, dezvoltă dialogul. Numărul mare de comentarii sub poză face minuni.

Recomandările de optimizare a orelor de publicare:

Hashtagurile care generează cele mai multe interacțiuni cu postările mele:

De asemenea, nu uita să îți împărtăși experiența pe grupul Facebook Social Media în Culise. Tot aici poți adresa și întrebările la care vrei un răspuns. Rămân pe fir, și dacă ai întrebări, scrie în comentarii!
Nu mă opresc aici. Continui să dezvolt contul de Instagram bonny_faces și voi reveni cu un alt articol despre efectul obținut în urma corectărilor implementate, precum și cu o analiză a căilor de monetizare a canalului. Salvează acest articol  și revină la el ori de câte ori ai nevoie de un sfat pentru îmbunătățirea contului Instagram.