A fi pe aceeași undă cu ceea ce este popular pe online este absolut important, în special atunci când consumatorii tăi au fost viralizați de un anumit subiect. Astăzi putem vorbi despre ninsoarea de afară: fotografiată, comentată, distribuită. Cei cu ingeniozitate maximă, s-au uitat ce se întâmplă după geam, au făcut fotografii ingenioase și generează vânzări. Mai sunt și alții la fel de ingenioși, dar care au ales să stea la călduț: au deschis computerul, au creat o machetă de ofertă tematică și iată – ninsoarea a devenit un instrument de vânzare.

Așadar, să venim și cu exemple, nu doar cu litere scrise pe monitor. Noi am ales să stăm la călduț și să le adunăm pentru voi. Inspirați-vă și acționați, atâta timp cât încă zăpada nu s-a topit de tot.

1. Echipament de Paștele Blajinilor

Antonella Gobjila, creatorul brandului Bobin a beneficiat de ninsoare pentru a-și promova căciulițele colorate. Va vinde sau nu astăzi, cert este faptul că a lansat un teasing bun pentru colecția 2017.

2. Baba Dochia

 Deși Baba Dochia trebuia să-și scuture cojoacele cu aproape o lună mai devreme, aceasta a întârziat un pic. ZAP nu s-a gândit prea mult și oferă ceea de de au nevoie șoferii în această zi nemaipomenită: Niște roți de iarnă 🙂

 3. Mesaje adaptate

În pofida faptului că nu a fost scos nimic în evidență, ninsoarea se regăsește și în următorul mesaj publicitar.

4. Aș vrea un pic de căldură. Asta oferă și cei de la Instrumente.md.

5. Ceva mai mult? Starkebab au pășit pragul localului și au mers în teren pentru a face o poză în care se reflectă situația reală, dar și se propune soluții. O cafea vrea cineva?!

6. Și pentru ca cineva să nu stea să se plictisească în casă, am ales să promovăm și provocarea Fitness Doza. Cine acceptă un antrenament sub cerul liber?

Inspirate, mai puțin inspirate, wow – aceste oferte, oricum v-ar părea, au un efect major cel puțin asigurat de faptul că sunt actuale. Aveți idei mai interesante, aplicați-le și taguiți pagina Social Media în Culise pentru a contribui cu o doză de inspirație. Lăsăm ceaiul, filmul, patul și ne apucăm de lucru. Ești pasionat de Social Media?
Viziteză comunitatea Social Media în Culise, Cel mai receptiv grup tematic din Moldova. Tot de acolo am adunat și următoarele exemple:

7. Radler a creat un GIF foarte interesant. Cei care au mai mult de 18 ani, vor vedea postarea neapărat. Atrage.

radler social media marketing

8. Îmbrăcăminte călduță pentru telefoane, inspirată din cadourile bunicii.

9. Iar despre smartphone-urile care nu se tem de apă, Moldcell vine cu așa un mesaj:

10.  Tucano Coffe București transmite salutări din Chișinău

tucano cofee social media marketing

11. Paradyz Showroom vine cu o poză de la “fața locului” cu indicatorul înzăpezit:

12. Zahăr pudră peste toată țara:

Comentează știrea