Canva este un editor de imagini online. Instrument foarte util pentru cei care fac Social Media. Simplu în utilizare. Scump la efect.
În ceea ce urmează, vei afla un secret din culise și anume – cum să utilizezi acest instrument pentru a obține un Gif sau video?
Articolul este scris sub formă de instrucțiune și e util pentru tine, dacă vrei să cunoști o modalitate gratuită de a genera conținut vizual.
Notă:
O secvență este formată din unul sau mai multe cadre.
Un cadru are mai multe elemente (precum text, iconiță, rame, imagini).
Pasul 1. SCRIE SCENARIU

Înainte de a începe proiectul în Canva trebuie să ai un scenariu al filmului bine pus la punct. Pentru filmulețe explicative (explainer videos) poți folosi o structură de genul: Titlu+Slogan, Problema, Soluție, Titlu+Slogan.
Pasul 2. ALEGE STILUL VIDEO-ULUI

Începe un proiect nou în Canva. Eu, spre exemplu, aleg de obicei formatul -prezentare. Majoritatea din ele conțin câteva mini-template-uri pe care le pot alterna pe parcursul filmului.
Pentru video destinat exclusiv rețelei Facebook, recomand secțiunea „social”. Acest format arată bine pe fluxul de știri.
Pasul 3. CREAZĂ PRIMA IMAGINE

Creează primul cadru. De obicei acesta reprezintă un titlu sau logo combinat cu slogan. Este indicat să finisezi filmul cu un cadru cât mai asemănător.
Pasul 4. MULTIPLICĂ IMAGINILE

După ce ai creat prima imagine, multiplică-le de câte ori ai nevoie + 1 cadru la urmă. Spre exemplu, dacă ai 2 elemente care vor apărea în video (titlu, apoi slogan), multiplică imaginea de trei ori.
Pasul 5. ELIMINĂ TEXTUL

În primul cadru, elimină toate elementele care vor apărea pe parcurs. Trebuie să începi fiecare secțiune nouă cu un cadru cât mai gol.
Pasul 6. CONTINUĂ SĂ ELIMINI

În al doilea cadru, elimină toatele elementele, în afară de primul. În al treilea elimină totul în afară de primul și al doilea. Tot așa în continuare, până ai prima secțiune complet montată.
Pasul 7. REPETĂ PROCEDURA (PAȘII 3-6)

Continuă repetând pașii 3-6 până ai toate cadrele create. Canva îți permite să crezi cel mult 30 de slide-uri într-un proiect. Asta nu e o problema, poți începe alt proiect și continua lucrul în același format.
Pasul 8. AJUSTEAZĂ VITEZA

Descarcă proiectul în format PNG sau JPEG. Creează Gif-ul pe Ezgif.com/maker. Aici poți redacta suplimentar ordinea cadrelor. Apropo, calitatea filmului depinde mult de ajustarea vitezei pentru fiecare cadru. Fii atent la acest capitol!
Pasul 9. TRANSFORMĂ GIF ÎN MP4

Convertește Gif-ul în Mp4 utilizând acest instrument – Gif-2-mp4.com.
Voila! Ai video.
Vezi exemplul de video creat repejor cu ajutorul Canva:

Ești gata de experimente? Vizitează Canva!
Articolul este generat în baza unei postări din comunitatea: Social Media în Culise
Cea mai receptivă comunitate din Moldova. Vii cu noi?