Timpul costă bani. Mai ales când lucrezi în Social Media și zilnic faci +100500 de acțiuni în browserul tău. Acest articol adună Extensii Chrome care vin să te ajute în activitatea digitală și se deosebește prin Îndemnul la Acțiune adresat tuturor membrilor comunității Social Media în Culise. Care-i treaba deci?

Acest articol a apărut în urma comunicării cu Eugeniu Topolschi, Director de Marketing la Red Sky – companie poloneză cu filială în Chișinău specializată în elaborarea și dezvoltarea paginilor web.

Lucrând zi de la promovarea proiectelor WPmatic și Tesla Themes, Eugeniu se confruntă cu sute de sarcini în prelucrarea informației și sute de acțiuni valoarea cărora este nesemnificativă în comparație cu timpul pierdut pentru îndeplinirea lor.

El și-a creat pe Medium o listă cu 25 Extensii Chrome pe care le folosește în activitatea sa și mi-a propus să fac acestui articol o migrare în Blogul Social Media în Culise. Ce am făcut eu pentru tine?

Am adăugat extensiile pe care le folosesc și extensiile pe care mi le-au recomandat alți specialiști în lista lui Eugeniu și am obținut o listă practică , de aur  🙂 După care mi-a venit idea să te provoc pe tine. Te rog să vii cu Extensiile pe care le folosești. Astfel vom crea o listă cu adevărat Impunătoare de Instrumente Chrome pentru activitatea Social Media.

EXTENSII PENTRU SOCIAL MEDIA

(01) InstaSaver. Descarcă toate imaginile și video dintr-un Instagram Account.
(02) Chrome IG Story. Extensie care îți permite să vizualizezi Instagram Stories din browser-ul tău. La fel, poți descărca Stories pe calculator.
(03) Grid for Instagram. Modifică aspectul vizual al site-ului Instagram. Arată ciudat și totodată este foarte comod pentru a vizualiza pozele unui profil.
(04) Instagram for Chrome. Cu această aplicație poți naviga pe Instagram direct din browser.
(05) LiveDune. Arată statisticile paginilor Instagram, VK, Twitter și Youtube. Dinamica creșterii numărului de follow-eri, postări, engagement rate, etc.
(06) Facebook Ads Block. Această extensie ascunde toată publicitate de pe Facebook.
(07) Facebook Invite All. Invită la eveniment sau în grup toți prietenii în doar câteva click-uri.
(08) Toodobox. Blochează fluxul de știri din Facebook și îți propune să compui lista de sarcini pentru ziua de azi. Doar când îndeplinești toate sarcinile, extensia îți deschise accesul la flux pentru 5 minute 🙂
(09) Strict Workflow. Această aplicație te ajută să îți organizezi timpul de lucru conform tehnicii Pomodoro. Adică o pornești, și timp de 25 minute aplicația îți blochează accesul la toate site-urile din lista de restricții (by default acolo sunt introduse site-urile Facebook și Youtube). Când timpul trece, ai 5 minute repaus.
(10) Time Stats. Această extensie nimic nu îți blochează, dar te bate la obraz. Ea îți arată statisticile timpului petrecut pe toate site-urile. Ca alternativă, mai poți folosi și
(11) Trackr sau (12) Go Fucking Work, care pe lângă statistici, îți mai aruncă câte o frază înjositoare 🙂
(13) Social Fixer for Facebook. Te ajută să filtrezi fluxul de știri din Facebook. să ascunzi postările pe care le-ai văzut deja, să schimbi fonturile, etc.
(14) Image Downloader. Permite să descarci toate pozele din pagina unui website.
(15) Video Downloader. Permite să descarci orice video din pagina unui website.
(16) Buffer, (17) Hootsuite și (18) Klout. Generează conținut pentru Social. Buffer îți permite să programezi postări, Klout – e bun pentru a identifica persoanele de influență din anumite Industrii.
Ce ține de Social Media, recomand să accesați Quuu și Right Relevance  – te ajut[ enorm la căutare/generare de conținut ce urmează a fi distribuit pe rețelele de socializare.
(19) Evernote Web Clipper. Îți permite să salvezi articole, link-uri, imagini și alte tipuri de conținut direct în account-ul tău Evernote. E bun pentru content manageri.

(20) Awesome Screenshot. Denumirea vorbește de la sine – îți permite să faci screenshot-uri (capturi de ecran). Poți salva fișiere pe calculator și în Google Drive. Are opțiunea de blurare. Ca alternativă, poți folosi (21) FireShot sau (22) LightShot.

(23) Screencastify . Uneori e puțin să faci screenshot-uri. Această extensie îți permite să faci capturi Video.
(24) Imgur Uploader. Hosting pentru imagini. E foarte comod, când navighezi pe internet – salvezi pozele pe cloud. Are butoane de descărcat, copy link și make a meme.

(25) Project Naptha . Această extensie îți permite să extragi textul dintr-o imagine.

(26) MeasureIt. Riglă web care îți afișează dimensiunile oricărui spațiu evidențiat.

(27) Google Analytics URL builder . Îți permite să monitorizezi performanțele campaniilor lansate pe rețele de socializare.
(28) Search by Image. Extensie Google pentru căutarea imaginilor.
(29) Giphy . Personalizează tonul mesajelor cu GIF-uri. Dacă le folosești cu cap, acestea îți vor mări rata de răspuns la mesajele tale.
(30) ColorZilla . Afișează culoarea oricărui punct din browser.
(31) What Font. Afișează denumirea Font-ului pe website.

PAUZĂ

Dacă ai ajuns până aici, îți propun să iei o pauză și să miști puțin din brațe.

E important pentru noi, care toată ziua stăm nemișcați în calculator 🙂

ALTE EXTENSII UTILE

(32) EmailHunter .  Cea mai simplă cale de a găsi o adresă electronică în online. Extrage emailurile de pe website-uri și profilele LinkedIn. (33) Clearbit  – ca alternativă pentru EmailHunter. 

(34) HubspotSale și (35) Steaker. Pentru a urmări interacțiunile destinatarilor cu emailurile expediate. Informația primită o poți folosi pentru a formula următoarele scrisori. Exemplu – destinatarul a descărcat fișierul, îi poți scrie: Salut, cred că ai reușit deja să analizezi documentul pe care l-am transmis.

(36) Boomerang . Extensie care îți reamintește să expediezi mesajele la timp sau îți programează expedierea mesajelor în viitor. 

(37) Grammarly . Util dacă scrii sute de mesaje în engleză. Această extensie îți corectează greșelile gramaticale în text. Sau poți folosi (38) Spell Checker for Chrome ca alternativă.

(38) Rapportive. Îți afișează chiar în Inbox toată informația despre persoana cu care desfășori comunicarea. Iarăși, te ajută să personalizezi mesajele.

(40) SEO &Website Analysis .  Analizează popularitatea unui website și îți oferă un SEO Raport cu sugestii de îmbunătățire.

(41) Check My Links . Verifică link-urile dintr-un blog. Folosește această aplicație pentru a face link building blogului sau a website-ului pe care îl administrezi.

(42) TunnelBear .  Această aplicație îți schimbă locația virtuală. Se folosește în cazurile, în care vrei să accesezi un site cu acces restricționat.

(43) User-Agent Switcher . Verifică compatibilitatea paginilor web în diferite browsere și dispozitive. Ca alternativă, mai poți folosi (44) Window Resizer  sau (45) Resolution Test.

(46) Ghostery . Afișează datele pe care le extrage website-ul vizitat de tine. 

(47) Timestat. Aplicație care îți analizează timpul petrecut pe site-urile web. Are statistică detaliată. Dacă o vezi, precis vei dori să folosești și extensia (48) Block Site pentru a limita accesul la site-urile care îți ucid timpul 🙂

(49) RoboForm Lite Password. Îți salvează și păstrează parolele. Necesită înregistrare.

(50) Sniply . Îți permite să anexezi link-uri și Îndemn la Acțiune tuturor paginilor pe care le distribui. Astfel, oricine vizitează pagina distribuită de tine, va vedea o Sugestie să îți viziteze link-ul adăugat de tine.

(51) AdBlock . Cea mai populara soluție de a opri publicitatea din Youtube, Facebook sau orice alt site accesat din browser.

Ca la un Bun Final, avem cea mai importantă Extensie a acestui articol 🙂

(52) SimpleEXTmanger .  Această aplicație îți permite să conectezi/deconectezi toate extensiile instalate pentru a menține viteza de lucru a browserului. Ca alternativă, poți folosi (53) Extensity.

ACCEPȚI PROVOCAREA?

Vrei să formezi cea mai bună listă cu Extensii Chrome pentru Social Media Marketing? Ajută colegii de breaslă și obține plus valoare la Carmă. Vino cu link-uri în comentarii sub acest articol sau în postarea comunității Social Media în Culise pe Facebook!
Respect și pe curând 🙂

POST SCRIPTUM

Îți mulțumesc nespus de mult pentru că

Împarți acest articol cu colegii și lași comentarii în formularul de mai jos. Îți simt susținerea!

Comentează știrea