SMM Studio este o agenție din Chișinău ce prestează servicii de promovare pe rețelele de socializare. În data de 17 august, această agenție a decis să se evidențieze în publicitate și a publicat în pagina Facebook un video erotic cu denumirea brandului și numărul de telefon pe un piept dezgolit. Ce a urmat? Țin să menționez că responsabilitatea pentru această postare o port Vadim Barkov cu Ana Marinceva, conducătorii companiei SMM Studio 🙂

Pe 17 august, la ora 11.15,
SMM Studio publică în pagina Facebook un cover video cu următoarea descriere: „Rețelele de socializare – viagra pentru afacere, iar noi suntem furnizorii”. Plus număr de telefon și adresă website. Uite așa:

Noul video cover în pagină arată așa:

social media in culise, smm studio

În momentul, în care am dat de această postare, ea avea 3 distribuiri de la membrii agenției, câteva like-uri, un pic peste 80 vizualizări și comentarii de genul:

social media in culise, smm studio

După care a urmat distribuirea mea pentru 3100 prieteni:

În câteva ore, postarea distribuită acumulează 30 like-uri, 60 comentarii și aduce companiei peste 1000 vizualizări. Apar primele scântei 🙂

Eugeniu Dediu face un comentariu:

social media in culise, smm studio

Eugeniu Ganța face un comentariu 🙂

social media in culise, smm studio

Marcel Bagrin dezvăluie sursa serviciilor text pe sânii feminini:

SMM Studio se alătură dialogului și dezvăluie secrete din Culise:

studiu de caz, smm studio

Am deschis și eu din curiozitate acest link, arată super 🙂 Vrei un video similar? Accesează aici – Tittygram.com 🙂

studiu de caz, smm studio

Artur Gurău se alătură discuțiilor și afirmă:

Artur Gurau despre smm studio

Între timp, postarea acumulează mai multe comentarii și distribuiri în pagina sa. Astfel, Anton Pahotin distribuie video în Mad Marketers, comunitatea cu peste 1000 marketeri din Republica Moldova:

Anton Pahotin despre smm studio

Tot aici, peste câteva ore, când postarea a acumulat mai multă rezonanță, Anton Pahotin publică un sondaj, rezultatele căruia arată peste 70 voturi negative: 40 membri consideră că compania a exagerat cu spotul, încă 35 membri consideră că video-ul este ieftin, lipsit de bun simț și filmat ca din topor:

ȘI S-AU ÎNCEPUT CĂLDURILE 🙂

Lilia Duca despre smm studio

Sexismul strânge la gât:

Toate aceste distribuiri crează o rezonanță interesantă în comentarii și lumea începe să dezvolte subiectul publicității:

Comentarii pe Facebook despre SMM Studio
Comentarii pe Facebook despre SMM Studio
Comentarii pe Facebook despre SMM Studio
Comentarii pe Facebook despre SMM Studio

CONCLUZII?

Am încercat să îți redau cronologic gălăgia iscată de un video erotic pe Facebook. Timp de 14 ore spotul publicitar a adunat zeci de distribuiri, a stimulat sute de reacții și comentarii datorită cărora obține – 4800, iar peste 24 ore – 6100 vizualizări. Cât costă așa acțiune pe Facebook?

– 30$ pentru generarea spotului prin intermediul Tittygram.com,
– Mult curaj pentru că societatea reacționează critic la un astfel de conținut.

Din punct de vedere tehnic, această postare a ciocnit cap în cap oameni cu diferite păreri. Fapt care a dus la răspândirea conținutului prin feed-urile prietenilor. Cât ține de emoții, ele vor fi uitate odată cu următoare serie Game of Thrones:)

Așa lucrează PR-ul online – circ și pâine.

P.S. Cât pe ce să uit 🙂
Pentru orice eventualitate, am păstrat acest video și pe youtube: