– Salut, ai văzut noul video de la brandul XYZ?
– Nu, de ce?
– Trebuie să-l vizionezi, e super-hazliu 😀
– Dă link!!!

Videoclipurile au cucerit Social Media – un fapt cunoscut de majoritatea specialiștilor de Online Marketing, însă câți dintre noi implementează această strategie în promovarea brandului, companiei, produselor și serviciilor?

Pe 14 Iunie 2017, directorul executiv al Rețelei Sociale ”Facebook” a declarat: ”Peste 5 ani, singurul content relevant pe Facebook va fi cel video, deoarece un clip video reprezintă cea mai buna modalitate de a relata o poveste”. Astfel, dacă te gândești să atragi câți mai mulți clienți în următorii 5 ani de activitate, să întreci concurenții și să ”rămâi activ și popular” pe Internet și pe Rețele Sociale – e timpul să implementezi Video-Marketing în strategie ta de promovare.

De la primul clip publicat pe YouTube, de la primele videouri de 6 secunde pe Vine, InstaVids de 15 secunde pe Instagram și videoclipuri de maximum 3 minute pe Facebook, video-marketing a înregistrat o creștere semnificativă în popularitate ca și content promoțional. Acum nu ai nevoie să vizionezi televizorul seara, îndestul să ai un smartphone cu acces la Internet și să ai conturi pe toate Rețele Sociale. De ce? Deoarece video-content se încadrează perfect în viața noastră rapidă și activă de zi cu zi.

”Totuși, pentru ce să investesc bani în producerea videourilor pe Social Media? Noi facem poze la produse cu smartphoneul și totul e bine” spune marketerul care nu publicat nici un videoclip pe Social Media. Știai că o postare cu videoclip pe Facebook, în mediu, generează cu 135% mai mult impact organic (neplătit) comparativ cu postările cu poze și imagini? În plus, trendul nu se oprește pe Facebook. Nu uita: Instagram a fost cumpărat de Facebook, iar principalul scop al rețelei sociale internaționale este să devină ”TOP #1 Platformă de videoclipuri”. Astfel, rețeaua socială Instagram reprezintă încă o platformă de promovare a videoclipurilor.

Dar ce zici de YouTube, mai este relevant? YouTube a fost și va fi în continuare una dintre cea mai populară platformă de video-content WorldWide, iar potențialii tăi clienți sunt prezenți și pe această platformă. Scopul tău e foarte simplu: Să-i atragi atenția! Cum? Citește mai departe.

Sharing is carying!

În primul rând, pune-ți întrebarea ”De ce oamenii fac share la diferite videouri haioase și amuzante pe Facebook? De cei ei înregistrează videouri în Instagram Stories? Pentru ce ei fac toate aceste liveuri?”. Rețele Sociale au devenit o ”parte” importantă în viața noastră de zi cu zi, oferindu-ne o modalitate rapidă și ușoară de a ”consuma” content direct din deviceurile noastre electrice. Dar care e cel mai eficient content care-ți poate atrage atenția atât auditiv, cât și vizual? Desigur – Video! Userii pe Social Media sunt persoane care iubesc să facă share la momente interesante, hazlii și frumoase din viața sa, la content util și interesant pentru anumite persoane cu interese similare, la content haios și amuzant cu prietenii săi, și cel mai relevant content pentru astfel de distribuiri de informație reprezintă – Video Content!

Ok, dar ce fac alții?

Te întrebi care au fost rezultatele? În primul rând, timp de 4 ani, canalul de YouTube a reușit să acumuleze circa 41 mii de subscriberi, iar în anul 2016, cumulativ, videourile din emisiune au înregistrat circa 2 milioane de vizionări și 43 mii de likeuri. Un rezultat foarte impresionant pentru o țară mică ca Republica Moldova. Dar pe Facebook ce rezultate au avut? Pagina de Facebook, timp de 4 ani, a acumulat 36 mii de fani, iar în anul 2016, cumulativ, toate video-reviewurile din cadrul emisiunii ”Laboratorul Darwin” au înregistrat circa 1 milion de vizionări! Un milion de vizionări și da, compania Darwin e din Republica Moldova! 😀

Wow! Cum? De ce? Cum o fac?

Pentru început, hai să ”definim” ce fel de emisiune e ”Laboratorul Darwin”. În primul rând emisiunea este prezentă doar online, pe conturile sociale ale companiei, și anume: Facebook, Instagram și YouTube.

Prezentatorul emisiunii este Victor Țurcan care testează o sumedenie de gadgeturi, smartphoneuri, tablete, laptopuri și multe alte deviceuri interesante și utile, disponibile la Darwin. Dar cum au devenit atât de populari? Hai să ne întoarcem în teorie, conceptul de Inbound Marketing ”spune” că pentru a găsi clientul perfect este necesar să creezi content educațional care le ”vorbește” și le oferă răspunsuri pe care le au. Acest principiu este folosit și în emisiunea companiei, în care ”Laborantul Vicu”, după testarea gadgetului timp de 1-2 săptămâni, descrie toate plusurile și minusurile devicelui testat într-o manieră mai captivantă și mai interesantă, prezentând avantajele și dezavantajele lui în viața de zi cu zi al unui consumator.

În plus, pe lângă testarea deviceurilor noi care apar pe piață, în cadrul emisiunii sunt difuzate mai multe videouri educative care oferă conținut de valoarea și informații prețioase, spre exemplu:

  1. Pierderea smartphoneului reprezintă o tragedie, iar în videoul ”Cum să-ți găsești telefonul furat” laborantul Vicu a prezentat aplicația ”Cerberus” care îți permite să te isprăvești cu pierderea smartphoneului și a demonstrat modul de aplicare în detaliu. Videoul a înregistrat 24 878 de vizionări și 368 de likeuri pe YouTube.
  2. ”Locul pozelor este pe Social Media”. Videoul ”TOP 5 Aplicații Foto” a fost destinat tuturor iubitorilor de a face poze și selfie pentru publicarea lor ulterioară pe rețele sociale, prezentând 5 aplicații foto pentru smartphone care te ajută să prinzi cel mai bun cadru. Videoul a înregistrat 27 mii de vizionări de 427 de likeuri pe YouTube.
  3. ”Ce smartphone face cele mai bune poze?” – veșnica întrebare a tuturor iubitorilor de selfieuri și poze. Pentru a răspunde la această întrebare, a fost publicat videoul ” Google Pixel XL vs iPhone 7 Plus vs Samsung Galaxy S7 Edge: Camera battle”, care a înregistrat rezultate foarte bune, și anume – 105 399 de vizionări și 1863 de likeuri pe YouTube + 53 420 de vizionări și 1182 de reacții (likeuri, comentarii și distribuiri) pe Facebook.
  4. Știm cu toții că sistemul Android poate fi personalizat până la cele mai mici detalii, iar cei de la Darwin cunosc trucuri care-ți permit să optimizezi sistemul de operare la maxim. Pentru educarea fanilor în această materie a fost publicat videoul ”TOP 10 Android Lifehacks 2017”, unde Laborantul Vicu explică și demonstreză 10 sfaturi și trucuri de optimizare. Videoul a înregistrat 15 698 de vizionări și 1029 de likeuri pe YouTube + 15 446 de vizionări și 667 de reacții pe Facebook.

Băieții sunt bravo, dar cum ei fac aceste reviewuri? Care este procesul? Cum ei se promovează?

Răspunsul e simplu: pe lună apar 3-4 video-reviewuri în cadrul emisiunii. Toate emisiunile sunt programate, astfel ca Laborantul Vicu să aibă 1-2 săptămâni de testare a deviceului. Înainte de filmări se scrie scenariul și textul pentru video-review, și apoi – Filmări. Următoarea etapă e desigur montajul cu adăugarea diferitor scene haioase preluate din Internet sau înregistrate în cadrul filmărilor. Penultimul pas este publicarea reviewului pe YouTube și Facebook. Stai, publicarea reviewului este ultimul pas, nu? Nici într-un caz, ultimul pas este promovarea lui.

Desigur video-reviewurile înregistrează un impact organic semnificativ, însă fiecare video-review este promovat pe Facebook, Instagram și YouTube pentru creșterea rezultatelor și vizionărilor. Dar cum o fac? Este o metodă secretă de promovarea videourilor? Uită de ”pastila magică” și de ”secretul de aur” care îți va permite să ajungi la sute și mii de likeuri, comentarii, distribuiri și vizionări. Videourile sunt promovate standard prin intermediul campaniilor de ”Video Campaign” din Facebook Ads Manager și pe YouTube prin Google Adwords. Unica metodă de a înregistra astfel de rezultate este: Content util și interesant, prezentat într-o manieră prietenoasă și hazlie. A două metodă este să produci acest content în continuu. Punct, nimic mai mult sau mai puțin. În Capitolul XYZ vei afla cum să promovezi contentul tău pe Social Media. Citește mai departe 🙂

Doamne, e foarte mult de lucru și e destul de greu 🙁

Desigur, însă ține minte ce a spus directorul executiv al companiei Facebook: ”Peste 5 ani, singurul content relevant pe Facebook va fi cel video”.

Ok, dar eu ce să fac?

Mai jos ți-am pregătit 7 sfaturi pentru implementarea strategiei de Video Marketing în promovarea afacerii tale.

#1 Definește clientul/fanul ideal

Nimeni dintre noi dorește pur și simplu trafic pe website, pe canalul de YouTube, pe pagina de Facebook și pe contul de Instagram, ci doar trafic de calitativ. Îți dorești ca userii de Internet să devină leaduri și clienți fericiți? Ok, super! Cool! Cine este clientul tău potrivit? Care sunt provocările, interesele, obiectivele, punctele tari și slabe? Ce vârstă are? E un tânar care urmărește Ilie’s Vlogs sau unul ”mai în vârstă” care urmărește canalul Wylsacom? De ce el trebuie să urmărească canalul tău pe YouTube, pagina de Facebook, contul de Instagram, Snapchat sau Telegram? Pe Social Media sunt sute alte pagini și canale care produc content util și interesant pentru aceste persoane. De ce ei trebuie să te urmărească pe tine? Ce content de valoare și informații prețioase, produse de tine, vei distribui? Acest content va fi interesant potențialilor tăi clienți? Pentru început răspunde la aceste întrebări și citește mai departe.

#2 Pregătește un calendar cu videouri

Simplu, da? Dar câți dintre noi așa o listă cu idei și tematici de videouri pentru o săptămână măcar? Probabil, din păcate, puțini marketeri pot spune cu sinceritate că au pregătit o listă de videouri care vor fi filmate și publicate pe rețele sociale. Recomandarea mea este să faci un brainstorming cu angajații tăi, cu prietenii tăi, cu părinții tăi, ba chiar și cu câinele tău, metaforic vorbind, și să pregătește o listă de idei și tematici pentru următoarele video. ”Filtrează” ideile și pregătește un calendar de videouri pentru următoarea săptămână, lună, trimestri sau chiar și an. Dar câte videouri să pregătesc? Ține minte ”prea mult și prea puțin mereu este rău” – îți propun să pregătești și să publici un video pe săptămână. Pregătește scenariul, filmează-l, pregătește montajul în cursul primelor zile din săptămână, iar în ultimele zile ale ei – publică-l și promovează-l pe o perioadă de 2-3 zile pentru test. Urmând acest sfat vei reuși să publici 52 de videouri pe an. Compania Darwin, spre exemplu, publică un video-review pe săptămână în cadrul emisiunii ”Laboratorul Darwin”, pe lângă spoturi promoționale, mini-reviewuri la gadgeturi disponibile în magazine și videoclipuri hazlii și amuzante pe Rețele Sociale.

#3 Produce videouri educative

Vrei să atragi potențialii clienți să testeze produsul și să înțeleagă ”cu ce se mânâncă”? Filmează o serie de videoclipuri educative în care vei prezenta modul de funcționare a produsului, cum și în ce cazuri el poate fi folosit , care sunt plusurile și minusurile produsului, rețete, idei ”creative” de folosirea produsului, etc. Rogob, spre exemplu, a lansat o serie de videoclipuri (28 de videouri) – ”Rețete Rogob”. În fiecare videoclip sunt prezentate rețete, idei de decorațiuni și diferite sfaturi de pregătire a bucatelor culinare, folosind produsele companiei. Videoclipurile au fost publicate pe Facebook și pe YouTube și s-au bucurat de cea mai mare popularitate în rândul gurmanzilor. În plus, videourile din cadrul emisiunii ”Laboratorul Darwin” reprezintă un exemplu perfect de videouri educative ce demonstrează, explică, testează și relatează despre gadgeturi și deviceuri noi ce apar pe piață, și anume care sunt caracteristicile lor, ce opțiuni interesante și utile sunt incluse în device, cum îl pot folosi, etc.

Administrezi sau lucrezi într-o companie din Republica Moldova și voi nu aveți de nevoie de ”valorile companiei”? Bravo! Când planifici să stopezi activitatea sau să depui cererea de demisie? Știm cu toții că valorile adoptate de o companie și modul în care ele sunt ”implementate” îi influențează viitorul și modul în care clienții, angajații și partenerii ajung să o perceapă. Astfel, dacă vrei să ridici nivelul de notorietate și nivelul de percepție a companiei tale – promovează valorile ei prin Video-Content, prezentând activitățile sociale în folosul comunității și principiile care sunt cu adevărat importante pentru companie. Totul e chiar atât de simplu. Brandul Purcari, spre exemplu, a lansat un videoclip promoțional pe Social Media cu scopul de promovare a valorilor companiei, și anume: prieteni, familie, sentimente și standarde. Videoclipul a înregistrat 71 mii de vizionări, circa 2500 de likeuri, 1502 de distribuiri și 54 de comentarii pe Facebook + mai mult de un milion de vizionări și 1082 de likeuri pe YouTube.

#5 Content util și interesant + Glume și scene haioase = Vizionări

Te-ai întrebat de ce emisiunea ”Zdarova Natasha” și ”Banca de Bancuri” au devenit atât de populare pe Social Media? Răspunsul e simplu: ei produc content hazliu și amuzant, plin de glume și scene haioase. Vizionează câteva video-reviewuri din cadrul emisiunii ”Laboratorul Darwin” și vei observa cum contentul educativ poate fi combinat cu cel distractiv și haios. Laborantul Vicu nu se teme să scape un smartphone din mâini, să-l împuște cu un Kalașnikov, să lase telefonul călcat de un automobil, să facă glume pe seama deviceului testat și uneori pe seama sa și să prezinte neajunsurile lui într-o manieră haioasă. Deseori adăugarea unor glume și scene amuzante în videouri poate motiva userul de Social Media să distribuie la prieteni și cunoscuți. Ține minte: Cât de ”serioasă” nu ar fi compania, produsul sau serviciul tău, adăugarea ”tonului glumeț” oferă șansa videoclipului de a deveni viral pe Social Media.

Un exemplu de succes al unui video șocant, haios și interesant poate fi ”Draggy Smile și-a lovit #iPhone6Plus cu un ciocan” publicat de Darwin, unde invitatul special Draggy Smile a prezentat folia de protecție RhinoShield într-o manieră destul de amuzantă, și anume: pentru a demonstra că folia poate proteja smartphoneul de orice lovituri, invitatul a aplicat-o pe smartphoneul său personal și l-a lovit cu un ciocan. Rezultate: 88 717 de vizionări și 2597 de reacții pe Facebook. Apropo, smartphoneul a rămas întreg.

#6 Fii mereu cu ochii pe ce se petrece în domeniul tău

A apărut un nou produs, serviciu, standard, eveniment, conferință în domeniul tău de activitate? Super! Înregistrează un scurt video cu opinii despre acest eveniment. Uită de postările în care, pur și simplu, inserezi un link spre un articol despre evenimentul din domeniul tău. Ia smartphoneul în mână, aprinde camera și înregistrează un videoclip unde îți veți expune părerea despre cele întâmplate, spre exemplu: Ce s-a întâmplat? Unde? Cum și de ce? Ce influență are asupra domeniului tău de activate? Care sunt plusurile și minusurile celor întâmplate, etc? Vrei să faci videoul mai interesant, mai util și ”mai calitativ”? Înregistrează un video mai complex, cu mai multe detalii și opinii despre eveniment. Spre exemplu, după prezentarea smartphoneului Samsung Galaxy S8 în cadrul conferinței Samsung 2017, compania Darwin a publicat un videoclip despre noul smartphone, și anume ”Tot ce trebuie să știi despre Galaxy S8 și S8 în 5 minute”. Laborantul Vicu Țurcan a ales cele mai importante momente de la conferință, și-a expus părerea despre noul telefon și a invitat fanii să urmărească pagina pentru un review complet al smartphoneului. Videoul a înregistrat circa 10 mii de vizionări și 623 de reacții pe Facebook + circa 63 mii de vizionări și 2749 de likeuri pe YouTube.

#7 Motivează angajații să apară în video și promovează-i ca specialiști în domeniu

Desigur sunt unele persoane care se tem să apară într-un video și nu se simt comod în momentul când sunt filmați. Ce facem în acest caz? Motivăm angajații să apară în video și îi promovăm ca experți în domeniu. Avantajele metodei curente este: compania își promovează echipa, angajații vor fi promovați ca specialiști și brandul va deveni mai ”uman” față de clienții săi curenți și cei potențiali.

Spre exemplu, pentru creșterea notorietății și nivelului de încredere a clienților, compania ”Eldorado Terra” a lansat o serie de videouri cu un angajat sau care filma, aproape în fiecare zi, lucrările ce se efectuau în procesul de construcție a blocurilor locative. În fiecare video angajatul făcea un ”Update de zi” și relata la ce etapă sunt blocurile locative, în cât timp ele vor fi date în exploatare, sfaturi de cumpărare a unui apartament, oferte speciale și promoții ale companiei și multe alte informații utile. În scurt timp videourile au devenit populare în rândul clienților care au cumpărat un apartament dintr-un bloc locativ și în rândul clienților celor potențiali. Rezultat: angajatul a fost promovat ca un expert în domeniul său de activitate, iar compania a reușit să crească nivelul de încredere și de fidelitate a clienților săi + notorietate pe Social Media.

Apropo, știi ce a folosit angajatul pentru filmarea videourilor. Un selfie stick și un smartphone. Fără editare și montaj.

Un alt exemplu este seria de mini-reviewuri scurte la gadgeturi utile de la compania Darwin. În cadrul acestor mini-reviewuri, consultanții Darwin prezintă diferite gadgeturi utile ce sunt disponibile în magazinele companiei, relatează despre parametrii ai acestor dispozitive și modul lor de funcționare într-un video scurt, clar și cuprinzător. Beneficii?

În primul rând compania își promovează echipa și produsele sale din magazine, iar în al doilea rând – clienții potențiali au oportunitatea să vizioneze rapid un review despre gadgetul dorit și să-l testeze în magazin.

Nu ai nevoie de camere scumpe, DSLR-uri și obiective pentru a filma un videoclip care se va bucura de succes. Începe producerea videoclipurilor cu un singur smartphone și investește în strategia de Video Marketing pentru a deveni activ și popular în rândul clienților tăi și a celor potențiali.