Mai ţii minte ziua în care ai trecut pentru prima dată pragul comunităţii şi ai vrut să publici vreo postare în grupul Social Media în Culise? Eu o ţin minte foarte bine pentru că prima postare pe care am vrut să o public acolo a fost în aşteptare timp de 4 zile pentru că era un anunţ de angajare 🙂 Aşa a început relaţia mea cu grupul. Eram nemulțumită și tot mâ gândeam: „Ce dracu poate fi atât de greu în a aproba o postare?”.

După 4 zile şi 2 mesaje scrise administratorului, postarea mea a fost, în sfârşit – RESPINSĂ! Administratorul a încercat să îmi explice că anunţul meu nu aduce valoare comunităţii. WTF? Eu dacă aş fi administrator aş aproba. Cu timpul însă am acceptat această regulă şi am încercat să o respect.

Comunitatea creştea, nivelul postărilor la fel. Informaţia devenea tot mai interesantă, utilă, se organizau evenimente iar eu mi-am dorit să înţeleg cine stă în culisele Culiselor.
Aşa am ajuns să fac, oficial, cunoştinţă cu Vadim. Totul pare foarte pozitiv. Totul! Până aici.

Eu am început să cresc, să prind “la minte” şi să găsesc metode prin care aş putea face compania în care lucram mai vizibilă pentru comunitate. Iată aşa m-am trezit la un moment dat cu acest mesaj în privat:

Whaaat? Eu? Noooo!

Dar nu e despre asta. Noi începusem să ne vedem mai des pe la evenimente. La un moment dat am făcut cunoştinţă cu Diana, Eugeniu, Igor şi Eugeniu. Aşa am înţeles cine este în culisele Culiselor şi mi-am dorit să fiu în echipă.

Îmi imaginam ziua în care voi deveni moderator de parcă mi se îndeplinea visul de a fi o zână bună: “Voi aproba din prima toate postările interesante. Voi publica articole pe blog. Voi primi bilete gratuite la diferite evenimente.”

Şi în final, a venit acea zi! S-a făcut chiar şi o postare în grup despre asta 🙂
Eram gata-gata să aprob la rând toate postările şi pregătită moral să curgă cu bilete. Și cum crezi e să fii un moderator al grupului Social Media în Culise? Îţi spun eu! Iată aşa:

Îţi pare vesel? Aham, şi mie îmi părea până când nu am început să primesc mai des (în loc de mesaje de genul: „ce mai faci?”) aşa tip de mesaje:

“Ei haaai, nu te mai plânge atât. Întotdeauna sunt şi plusuri” – vei spune tu. Într-adevăr! Discutând zilnic cu unii din cei mai buni specialişti din domeniu ai posibilitatea să creşti şi tu. Dezbatem idei, tot felul de postări, reclame, informaţii găsite. Ce să mai, uneori mai bârfim între noi ca nişte băbuţe, dar totul până când:

Tu cum ai reacţiona la aşa tip de mesaje?

Poate aşa?

Poate cineva ar spune acum că e nebunie să creezi ceva în aşa condiţii. Hai să luăm şi partea bună a lucrurilor. Cum începe ziua ta de muncă? La mine se începe cu research a tot felul de idei publicitare, email-uri, posibile informaţii interesante pentru grup, când, la un moment dat, primesc aşa mesaj:

Cel mai mult îmi place faptul că ne susţinem şi ne încurajăm reciproc. Chiar şi atunci când tu nu crezi în tine, ECHIPA crede în tine.

Apropo, pe tema „Vadim Influencer” glumim de fiecare dată când avem posibilitatea.
De exemplu, când Olga Buzova a pornit un account în Instagram şi în 30 de minute a acumulat peste 8k followers:

Sau când cineva încearcă să complice lucruri simple:

Iar în cazuri excepţionale, chiar şi Vadim poate menţiona:

Of doamne, despre ce povestesc eu aici? Am pornit despre cum îmi ies din minţi aici. Cum pentru a face o postare, trebuie să mă gândesc foarte bine dacă are tangenţă cu Social Media, dacă mesajul este clar, dacă este suficient de interesantă pentru întreaga comunitate. Cum să să explic prietenilor, că nu pot aproba un anunţ de angajare şi de ce nu pot aproba share-uri de pagini? De ce este important să pui link-uri în comentarii, dar nu direct în postare? Cum să mă împac cu gândul că până a primi bilete gratuite, trebuie mai întâi să cresc şi să devin influencer? 🙂

P.S. Risc să fiu certată dur pentru acest articol. Susține-mă cu o inimioară <3 sau cu un comentariu, te rog, pentru a îl calma pe Influencer. Iar eu promit să dezvălui în viitorul apropiat subiecte mult mai interesante despre echipa Social Media în Culise. Ne-am înțeles, batem palma? 😉