Deși Digital Marketing rules the world în 2020, există unele filme care, la fel ca și muzica bună, nu-și pierd actualitatea. Am adunat, mai jos, o listă din 30 de filme numai bune pentru weekend cu vreme rece. Nu am dat spoilere, ci, mai degrabă, niște teasere 😉 Pe câte dintre ele deja le-ai văzut? Ce impresii ți-au lăsat?

1. The Social Network (2010)

În timp ce studentul de la Harvard, Mark Zuckerberg, creează o platformă de socializare care va deveni în curând cunoscut sub numele de Facebook, acesta primește o chemare în judecată. Surpriză: a fost dat în judecată de către gemenii care au susținut că le-a furat ideea, dar și de co-fondatorul platformei, care a fost ulterior scos din afacere.

film despre marketing The Social Network (2010)

2. The Social Dilemma

Filmul se concentrează asupra modului în care marile companii, care dețin platformele sociale, manipulează utilizatorii acestora prin algoritmi care încurajează dependența. The Social Dilemma demonstrează, destul de precis, modul în care platformele colectează datele personale pentru a viza utilizatoriii cu reclame. Există probe, argumente și… personaje interesante.

film despre marketing The Social Dilemma

3. The Great Hack

În prim plan e Cambridge Analytics, o companie privată din Marea Britanie, care folosește tehnologii de analiză a datelor pentru investigarea așa-numitului The Big Hack – intervenția marilor corporații de informații (Google, Facebook etc.) în viața oamenilor, rolul lor în viața de zi cu zi și, cel mai important, cine și cum în fiecare secundă spionează utilizatorii de smartphone-uri, tablete și computere.

film despre marketing The Great Hack

Fă o pauză, citește: Știi de Unde Vine Black Friday?

4. Miss Sloane

O extraordinară poveste despre devotament, dragoste față de profesie și… mult PR & lobby. În lumea cu mize mari a brokerilor de putere politică, Elizabeth Sloane este cea mai căutată și cea mai rânvită lobbyistă. Dar atunci când intră în competiție cu cel mai puternic adversar din carieră, ajunge la concluzia că acest câștig poate avea un preț prea mare. Merită să te sacrifici într-atât pentru adevăr și pentru profesie? Oare? Răspunsul îl afli în film.

film despre marketing Miss Sloane

5. Wag the Dog

O comedie satirică despre PR și lobby care reflectă, parțial, unele adevăruri din campaniile electorale americane. Cu puțin înainte de alegeri, un strateg și un producător de Hollywood își unesc eforturile pentru a fabrica un război mediatic pentru a acoperi un scandal sexual în care e implicat unul dintre candidații la președinție.

film despre marketing Wag the Dog

6. Moneyball

Dramă biografică din lumea sportului, bazată pe opera lui Michael M. Lewis, care povestește despre echipa Oakland Athletics și talentatul său manager Billy Bean. Un film al curajului și încrederii în propriile puteri. Ce face un manager ca să creeze o echipă competitivă cu drepturi depline, în ciuda posibilităților financiare modeste? 

film despre marketing Moneyball

Vezi ceva interesant aici: 22 tendințe în Marketingul din 2021

7. Thank you for smoking

Nick Naylor face lobby pentru companiile de fumat. Slujba lui este să intre periodic în conflict cu adversarii fumatului și să le dovedească că această activitate nu e chiar așa de nocivă. Cu timpul, Nick reușește să obțină rezultate considerabile, promovând fumatul în diferite emisiuni și talk-show-uri la televizor și chiar în filme. Adversarii însă îi pregătesc o lecție dură la final de film.

film despre marketing  Thank you for smoking

8. 99 francs

Tânărul Octave este capabil de orice. Poate inventa așa o reclamă nebună, încât să vândă și un om. Nu are egal, nu are limite, este cel mai bun. Un bărbat de succes pe nume Octave are de toate: femei la picioare, distracții și orice moft. Mai puțin are… fericire. Chiar și având tot la ce poate visa un om, tipul se îndoiește constant de ceva. De ce anume? Află în film.

film despre marketing 99 francs

9. The Greatest Movie Ever Sold

Un documentar despre mărci, publicitate și plasare de produse. Despre puterea influenței și a convingerii, despre cum funcționează mintea noastră și cum suntem convinși să cumpărăm tot felul de lucruri.

film despre marketing The Greatest Movie Ever Sold

Citește și: Cum comunici într-o situație de criză. Pași de urmat, de la experții în PR

10. The Joneses

Personajele principale ale filmului sunt un fel de echipă care se ocupă de publicitatea ascunsă a bunurilor de lux. „Șeful” unei astfel de familii trucate este Steve, care intră, pentru prima dată, în așa o aventură. De la început, nu-i prea place jocul. Cu timpul însă, Steve se îndrăgostește de falsa sa soție, Kate. Și din acest moment, indicatorii afacerii iau o întorsătură foarte interesantă…

film despre marketing  The Joneses

11. The syrup

Comedie melodramatică. Băiatul care inventează băutura F**ck și visează să devină celebru își atinge, la un moment dat, visele. Dar ce folos când până și femeia de care ești îndrăgostit își vinde numele, când tot ce te înconjoară este doar publicitate?

film despre marketing  The syrup

12. Jobs 2013

Evenimentele din filmul biografic „Jobs: Empire of Seduction” încep în prima jumătate a anilor șaptezeci. Steve Jobs este pe listă de a fi dat afară de le facultate. În ciuda acestui fapt, el primește permisiunea decanului de a participa la anumite cursuri care i se par utile. El alege cursul de design și tipografie. Doi ani mai târziu, Jobs începe să lucreze îndeaproape cu prietenul său apropiat Steve Wozniak, care dezvoltă un computer personal…

film despre marketing Jobs 2013

Aici găsești răspuns la toate întrebările: 80+ Bloguri de Marketing și Antreprenoriat din Moldova și România

13. Jerry Maguire

Jerry Maguire este un agent sportiv onest și independent. Aceste trăsături de caracter aparent nobile l-au făcut însă să ajungă șomer. Atunci, Jerry decide să-și înceapă propria afacere. În inițiativa sa nebună, el este susținut doar de două persoane: Dorothy, care-l iubește pe Maguire mai mult decât viața, și Rod Tidwell, un atlet talentat, dar extrem de arogant și vicios.

film despre marketing Jerry Maguire

14. ART & COPY

Film despre publicitate și inspirație. Povestea unora dintre cei mai influenți agenți de publicitate, care au avut un impact mare asupra culturii reale. Cu ce se mânca publicitatea în anii ’60, ce au adus acești artiști și autori cu spiritul lor rebel în afaceri – află în film.

film despre marketing ART & COPY

15. LEMONADE

Peste 130 000 de profesioniști în publicitate și-au pierdut locurile de muncă în Marea recesiune. Limonada este despre ceea ce se întâmplă atunci când oamenii care au fost plătiți cândva pentru a fi creativi în publicitate sunt obligați să fie creativi cu propria lor viață.

film despre marketing LEMONADE

Gata de 2021: Ce ne-a învățat Covid despre Influencer Marketing: Concluzii din 2020 și Tendințe în 2021

16. The Wolf Of Wall Street

În 1987, un tânăr pe nume Jordan încearcă să devină broker. Realizându-și visul, primește un loc de muncă într-o firmă de succes. Apoi, viața lui ia o întorsătură neașteptată… Despre visuri și așteptări pierdute, despre bani, arta de a vinde și piața schimbătoare a acțiunilor de pe Wall Street – vei afla în această poveste. 

film despre marketing The Wolf Of Wall Street

17. The Pursuit of Happyness

Protagonistul filmului se ia de orice activitate care îi poate aduce venit. Într-o zi, decide să-și investească toate economiile în comerțul cu dispozitive medicale. Zilnic, el vizitează diverse instituții medicale, sperând să vândă cel puțin un dispozitiv, dar nimeni nu este interesat de acestea. Accidental, acesta află despre recrutarea la o școală de marketeri. Povestea dramatică a unui vânzător care luptă să obțină custodia fiului în timp ce este pregătit să înceapă o carieră profesională care îi va schimba viața. 

film despre marketing The Pursuit of Happyness

18. Pirates of Silicon Valley

O poveste minunată despre modul în care doi genii ai computerului, în persoana lui Bill Gates și Steve Jobs, au reușit să schimbe lumea. La început, doi băieți obișnuiți din America nu se deosebeau de ceilalți: unul era preocupat de LSD, celălalt iubea pokerul. Unul era un hippie și se credea cel mai mare artist, celălalt era un tocilar. Ambii au intrat la universitate, dar nu au supraviețuit acolo mai mult de un an.

film despre marketing Pirates of Silicon Valley

Trage cu ochiul: 6 Modalități legale de a colecta o Bază de Emails

19. What Women Want

Fantasy drama. Chipeșul Nick Marshall reușește să-și recupereze slujba, dar o reușește cu mare greutate. El intenționează s-o dea afară pe concurenta sa principală din companie – o femeie deșteaptă și frumoasă. Și, în acest scop, îi vine în ajutor o abilitate dobândită pe neașteptate. Într-o zi, Nick a început să observe că poate citi gândurile femeilor…

film despre marketing What Women Want

20. Catch me if You Can

Personajul principal al filmului este un escroc virtuos din mijlocul secolului al XX-lea. Pilot, lector, doctor, avocat – toate aceste măști au fost folosite cu pricepere de către agentul FBI, Carl Haretti (Tom Hanks), care i-a dat de urmă. De fapt, escrocul a fost surprins din pură întâmplare, datorită însoțitoarei de zbor Air France…

film despre marketing Catch me if You Can

Vezi la fel: 8 mituri despre Digital Marketing pe care le vom demonta cu cruzime

21. The circle 2017

The Circle, o influentă companie de web, ai cărei angajați au făcut o adevărată descoperire în tehnologia informației, vine cu un concept care simplifică stocarea și utilizarea datelor utilizatorilor. Compania reușește să obțină rezultate incredibile. Activitatea lor principală este de a integra un sistem care conectează e-mailurile a milioane de utilizatori, pagini și profiluri pe social media, informații despre cumpărarea sau vânzarea de bunuri și carduri bancare. Venind cu acest concept, compania reușește să schimbe viața de zi cu zi a multor oameni…

film despre marketing The circle 2017

22. Boiler Room

Te-ai întrebat vreodată de ce atât de mulți oameni câștigă milioane la loterie, dar tu nu? De ce un băiat conduce un Bentley în timp ce tu economisești pentru un Ford uzat timp de câțiva ani? Aceleași întrebări și le-a pus și Seth Davis, un tânăr care stăpânea abilitățile de înșelătorie și, ulterior, a deschis un casino ilegal în propriul său apartament. 

film despre marketing Boiler Room

23. Our Brand is Crisis

Film bazat pe date reale, care povestește miezul campaniei electorale din 2002, când candidatul la președinție, Gonzalo Sánchez de Lozada, a angajat strategi politici de la firma de consultanță Greenberg Quinlan Rosner pentru a câștiga alegerile.

film despre marketing Our Brand is Crisis

Citește și: Tot ce ai vrut să afli despre Digital Marketing, dar nu ai îndrăznit să întrebi

24. Tucker: The Man and his Dream

Preston Tucker este un geniu în producția de automobile și o amenințare pentru giganții din industrie, dar și pentru politicienii cu influență. Ce a adus Preston în viața celor mai mari branduri de automobile și cum talentul său i-a influențat viața? Află în acest film.

film despre marketing Tucker: The Man and his Dream

25. Tony Robbins: I Am Not Your Guru

E greu să găsești o persoană mai cunoscută decât Anthony Robbins, care să susțină atât de multe seminare motivaționale și programe de dezvoltare. Robbins este o autoritate. Prima sa carte a devenit un adevărat bestseller. Documentarul „Tony Robbins: I’m Not Your Guru”, arată privitorul din culisele unuia dintre seminariile sale, oferind spectatorului o perspectivă inedită asupra vieții speakerului, ascunsă de ochii lumii.

film despre marketing Tony Robbins: I Am Not Your Guru

26. Jiro Dreams of Sushi

Eroul filmului, Jiro Ono, în vârstă de 85 de ani, este proprietarul unui mic restaurant din Tokyo. A muncit toată viața gătind sushi în micul său sediu, situat într-un pasaj subteran. Și chiar dacă aici se servește doar sushi, ca să guști din ele trebuie să-ți rezervi locul din timp, pentru că barul de sushi Giro Ono este premiat cu trei stele Michelin.

film despre marketing Jiro Dreams of Sushi

Prinde pastila: De ce te doare capul de la Strategia de Marketing

27. The Founder

Ray Kroc este fondatorul McDonald’s. Poate că nu ai auzit numele acestei persoane, dar știi numele invenției sale. Un film despre creatorul celei mai renumite rețele de fast food din lume și povestea ascunsă în spatele marelui brand.

film despre marketing The Founder

28. Something Ventured

Film documentar care investighează apariția capitalismului american la mijlocul secolului al XX-lea. Something Ventured urmărește poveștile capitaliștilor de risc, care au lucrat cu antreprenori – cei care au pus bazele unor astfel de branduri precum Apple, Intel, Genentech, Cisco, Atari, Tandem și altele.

film despre marketing Something Ventured

29. FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Fire Island Music Festival trebuia să fie cea mai tare și mai exclusivistă petrecere din istoria petrecerilor. Invitații plăteau cu bucurie sume uriașe de bani pentru bilete și abia așteptau evenimentul. Dintr-o dată însă, totul s-a transformat în plaje pustii, un program trist și un mare-mare eșec…

film despre marketing FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Vezi și: Cum creezi un Plan de Conținut? Greșeli, Avantaje și Instrumente de publicare

30. 20 Feet from Stardom

Film documentar american, produs de Gil Friesen, un director al industriei muzicale a cărui curiozitate a fost de a cunoaște mai multe despre viața back-vocaliștilor. Cine sunt artiștii dincolo de lumina reflectoarelor? Vocile cui aduc armonie celor mai mari trupe de muzică? Despre toate vei afla în acest film.

film despre marketing 20 Feet from Stardom

Câte filme din aceste 30 ai văzut? Cunoști și altele? Ajută-ne să completăm lista 🙂