Aici poți găsi imagini de calitate pentru blogul tău, pentru proiecte sau pentru rețelele sociale.

Pixabay

Colecția Pixabay are 2,1 milioane de fișiere. Fotografiile, vectorii, ilustrațiile și videoclipurile pot fi copiate, modificate, distribuite și utilizate gratuit în scopuri comerciale, fără a cere permisiunea suplimentară. Tipul de licență – CC0 (lucrări lansate în domeniul public în măsura maximă permisă de lege). Cu toate acestea, sunt unele imagini protejate de mărci comerciale și drepturi pentru uz public sau privat.

Freepik

Freepik este o sursă pentru vectori, PSD, icons și fotografii gratuite. Platforma încarcă peste 80 000 de resurse gratuite exclusive în fiecare lună, proiectate de echipa Freepik sau de comunitatea de graficieni și colaboratori.

Freepik are un catalog larg de resurse gratuite, pe care le poți găsi prin filtrare după categoria „Gratuit”, din opțiunea „Filtre” de pe site, în colțul din dreapta sus al ecranului. Freepik oferă, de asemenea, și resurse Premium, care sunt disponibile numai utilizatorilor Premium. 

Vezi pentru început: Știri Social Media în Culise: Dana Budeanu, Donald Trump, Krista Kim, Bromania, KFC și Dacia

Burst

Burst a fost creat de Shopify, un cunoscut dezvoltator de software pentru magazine de vânzare cu amănuntul și online. Proiectul a fost lansat având în vedere antreprenorii – pentru a le fi mai ușor să-și optimizeze site-urile și să-și promoveze produsele. În special pentru acest public, este disponibilă secțiunea „Idei de afaceri”, ale cărei imagini sunt sortate după produsele promovate: bijuterii, îmbrăcăminte, accesorii, modă, gadgeturi și multe altele. Poți descărca fișierul la rezoluție înaltă fără înregistrare.

Platforma îți permite, de asemenea, să folosești conținutul pentru proiecte educaționale, lucrul cu clienții, publicitatea tipărită, dezvoltarea de meniuri și proiectarea resurselor web. Fotografiile pot fi tipărite în siguranță pe tricouri și căni și apoi vândute.

Pexels

Fotografii pentru bannere, buletine informative, site-uri sau postări pe blog – Colecția extinsă Pexels îți stă la dispoziție. Fundalurile, coperțile, imaginile și videoclipurile pot fi descărcate gratuit și fără înregistrare și apoi editate la discreția ta. Nu este nevoie să menționezi sursa sau fotograful, dar ar fi de dorit. După descărcare, platforma îți propune să-i mulțumești autorului pe Twitter – sprijin cu un like, un abonament sau chiar bani.

Unsplash

Numărul de imagini gratuite Unsplash a depășit cifra de două milioane. Arhiva este completată săptămânal cu munca a zeci de fotografi începători și profesioniști. Apropo, fiecare dintre ei poate fi remunerat după bunul plac. Imaginile de înaltă rezoluție sunt disponibile pentru descărcare, inclusiv fotografii 4K.

Free Images

Free Images are peste 380.000 de fotografii și ilustrații gratuite. În total, utilizatorii au la dispoziție 26 de categorii populare. Utilizarea unor imagini poate necesita acordul autorului, dar toate restricțiile pot fi găsite direct pe pagina de descărcare.

Ai nevoie de o pauză: 10 Seriale pentru Antreprenori despre Business, Marketing, Bani și Influență

Free Stock Images

Free Stock Images are peste 100.000 de imagini de înaltă rezoluție. Aici poți găsi atât filme, cât și clipuri HD din categoriile „Orașe”, „Tehnologie”, „Afaceri”, „Natură și peisaje”, „ Animale ”, „Oameni”, „Mâncare și băutură”. Nu este nevoie să pierzi timpul cu înregistrarea: trebuie doar să selectezi fișierul corespunzător și să-l descarci.

FreeMediaGoo

Biblioteca nu are zeci de mii de fotografii de la agenții care gestionează milioane de dolari. Arhiva este modestă. Platforma se bazează pe autori, profund convinși că lipsa banilor nu este un obstacol în calea promovării artei. Entuziaștii postează conținut cu acces public și cer linkuri în schimb. 

Foodies Feed

Mesele digitale Foodies Feed sunt pline de fotografii cu bucate delicioase: gustări, băuturi, feluri de mâncare, legume și fructe – conținutul cu licență CC0 este furnizat de fotografi profesionali. Site-ul nu este împărțit în rubrici, dar are o căutare după tag-uri, precum și sortare după popularitatea imaginilor și data încărcării acestora.

Life of Pix

Life of Pix este ideea agenției canadiene de marketing digital LEEROY. În 14 categorii vei găsi lucrări de calitate ale fotografilor profesioniști, care sunt selectați manual de moderatori. Materialele pot fi utilizate în scopuri personale și comerciale fără drepturi de autor, dar distribuirea în masă este interzisă. În plus, platforma oferă și videoclipuri gratuite pentru descărcare.

Citește: 11 motive pentru care afacerea ta are nevoie de Video Marketing!

PicJumbo

Stocul foto PicJumbo a fost lansat în 2013. A fost creat de designerul și fotograful Viktor Khanachek ca răspuns la refuzul marilor stocuri foto de a-i publica lucrările. Doi ani mai târziu, numărul de descărcări de la PicJumbo a depășit 2,5 milioane. Astăzi, platforma se mândrește cu o selecție excelentă de imagini gratuite din 20 de categorii diferite.

SplitShire

SplitShire este creația fotografului profesionist și a web designerului Daniel Nanescu. Aici și-a încărcat propriile materiale: o cantitate enormă de lucrări de înaltă calitate din 19 categorii, inclusiv videoclipuri, este disponibilă tuturor gratuit.

 Freerange Stock

Freerange Stock conține o arhivă extinsă de fotografii și ilustrații de bază din 31 de categorii – ai de unde alege. Cu toate acestea, pentru a descărca fișierele, trebuie să aloci timp și să parcurgi procedura obligatorie de înregistrare.

Gratisography

Proiectul aparține fotografului și designerului grafic american Ryan McGwire – Gratisography, unde sunt publicate o mulțime de lucrări originale ale sale. Trebuie să te înregistrezi pe site, apoi poți descărca fotografia dorită cu un singur click.

StockSnap

În fiecare săptămână baza de date StockSnap crește cu o 100 de imagini noi, toate fiind prezentate la rezoluție înaltă. Un sistem de căutare simplu și convenabil include filtre pentru sortarea după vizualizări, categorii, etichete, data descărcării și numărul de descărcări – nu este nevoie să petreci ore în șir răsfoind paginile.

Vezi și: 12 Trucuri de Skimmer Copywriting sau cum ții cu Ochii pe Text un Utilizator de Smartphone

Stockvault

Site-ul a început să ofere gratuit fotografii, grafică și vectori din 2004. De atunci, arhiva s-a extins până la 138 de mii de fișiere. În momentul descărcării, trebuie să acorzi atenție adnotărilor, deoarece autorii indică diferite tipuri de licențe: unele imagini pot fi utilizate în mod liber în scopuri comerciale, în timp ce altele – dimpotrivă, exclusiv în scopuri personale.

Titania Foto

O colecție mică, dar variată, realizată de fotografi din Germania. Sunt publicate imagini cu natură, peisaje, orașe, mâncare și băuturi, diverse animale și păsări, precum și texturi abstracte. Imaginile pot fi utilizate în mod liber fără drepturi de autor.

 Pikwizard

Mii de fotografii gratuite pentru o varietate de subiecte. Calitatea este impresionantă. Important, sunt multe imagini cu oameni în ipostaze naturale. Fotografiile sunt distribuite sub două licențe: Gratuite și CC0. Fotografiile din prima categorie nu trebuie nici măcar să fie semnate, în timp ce a doua necesită o mențiune a autorului.

Negative Space

Platforma Negative Space permite fotografilor amatori să își împărtășească imaginile cu publicul. Site-ul este actualizat destul de des. O mulțime de imagini sunt dedicate Marii Britanii, deoarece Negative Space are sediul acolo, dar există o mulțime de fotografii și din alte țări. Mențiunea autorilor este opțională, dar este încurajată de creatorii site-ului.

Util: Cum scrii texte care VÂND? Află 9 Formule + Exemple de Copywriting

 Reshot

O bibliotecă mare de fotografii unice special selectate. Potrivit autorilor, a fost creat pentru startup-uri, profesioniști independenți și creativi, care s-au săturat de fotografiile banale. Imaginile sunt gratuite pentru uz comercial și nu necesită mențiunea sursei.

Free Stoks

O selecție de fotografii gratuite de la fotografi independenți necunoscuți. Acestea pot fi utilizate atât în ​​scopuri personale, cât și comerciale. Aici găsești fotografii cu animale, arhitectură, modă, mâncare și băuturi, natură și tehnologie.

 FOCA Stock

O colecție de fotografii gratuite, de înaltă rezoluție, de la Jeffrey Betts, un fotograf de natură și locuri de muncă. Toate imaginile publicate sunt sub licența Creative Commons CC0.

Picography

Un proiect care conține fotografii frumoase gratuite. A fost fondat de fotograful David Meier, dar actualizat sistematic de alți artiști. Licență – Creative Commons CC0.

Kaboom Pics

Aici vei găsi o selecție largă de fotografii de înaltă calitate: peisaje urbane, modă, mâncare și artă abstractă. Imaginile pot fi utilizate în scopuri comerciale.

Știai asta: Cum crești vânzările de pe site: 20 triggere pe care să le aplici chiar acum

SkitterPhoto

Toate fotografiile din această sursă sunt în uz public Ele pot fi descărcate, editate și chiar utilizate cu scop comercial. Serviciul oferă o colecție largă de imagini pentru bloguri, site-uri web și media.

Jay Mantri

Resursă a fotografului Jay Mantry, care publică fotografii sub licența Creative Commons CC0. Subiectul imaginilor este diversificat, dar cel mai des aici găsești peisaje ale naturii.

Picspree

Resursa este dezvoltată cu sprijinul cunoscutului Getty Images, dar, spre deosebire de acesta, Picspree nu are fotografii pe care trebuie să le plătești. Ai parte de o căutare convenabilă și o interfață plăcută. Fotografiile sunt utile atât pentru începători, cât și pentru profesioniștii care au nevoie de imagini de înaltă calitate, cu o licență gratuită. Mențiunea autorilor este opțională, dar încurajată.

ISO Republic

O selecție largă de fotografii pe o gamă largă de subiecte. Colecția este actualizată în fiecare zi. Toate imaginile au licență CCO.

StyleStock

StyleStock este o colecție de fotografii cu subiecte culinare și modă. Este poziționată ca reursă de fotografii pentru proiectele feminine. Toate fotografiile pot fi utilizate atât în ​​scopuri necomerciale, cât și comerciale, dar numai dacă este indicată sursa.

Public Domain Archive

O arhivă mare de fotografii puse la dispoziția publicului. Toate fotografiile sunt împărțite în două mari categorii: moderne și vintage.

Flickr

Flickr este unul dintre cele mai mari servicii de găzduire a imaginilor din lume, susținut de Yahoo. Conține o cantitate incredibilă de fotografii cu drepturi de autor. Nu toate imaginile de aici pot fi folosite în mod liber, așa că fii atent la licența fotografiei înainte de a o descărca.

Află: Iepuraș sau Influencer? Cum devii popular pe Facebook și Instagram