Realitatea a ajuns la acel stadiu, în care un site web de înaltă calitate, o politică de prețuri echilibrată și postările zilnice pe social media nu mai sunt atât de eficiente. Avem nevoie de un mijloc mai puternic de promovare – video marketing.

Conținutul video convingător este peste tot 

De ce marketingul video a devenit cel mai valoros instrument pentru promovarea produsului / serviciului tău? Hai să urmărim câteva statistici video esențiale din ultimii ani și despre modul în care le poți utiliza în strategia de marketing a afacerii tale.

Să începem!

 1. Video Marketing va cuceri Internetul

Traficul de conținut video crește de la an la an.

Potrivit ultimului raport Cisco Visual Networking Index, conținutul video va reprezenta 82% din traficul IP global până în 2022. Această predicție face parte dintr-o tendință continuă. 

Ai o afacere? Nu ignora aceste cifre. Dacă conținutul video nu este o parte esențială a viitorului plan de marketing, gândește-te cum îl poți integra în strategia ta.

Vezi și: Alexandr Kantsler, despre viitorul conținutului video pe Facebook, Instagram și TikTok

2.  Video + Social Media = Engagement

Un studiu realizat de Marketing Dive relevă faptul că 53% dintre utilizatori interacționează cu un brand, după ce au vizionat un videoclip pe social media. 

Site-urile de socializare precum Facebook, Instagram și TikTok au devenit platforme unde oamenii din întreaga lume se adună pentru a învăța, a râde și a face cumpărături. 

Oferă fanilor conținut rece și valoros, nu încerca mereu să le vinzi ceva. Videoclipurile utile, cum ar fi tutoriale și recenziile clienților, au potențialul de a deveni virale. De ce? Pentru că se concentrează asupra clienților și nu doar asupra produselor sau serviciilor.

3. ⅓ din utilizatorii internetului sunt pe YouTube

YouTube a raportat că peste 2 miliarde de utilizatori se conectează lunar pentru a viziona peste un miliard de ore de conținut video și pentru a genera miliarde de vizualizări. În plus, 70% dintre telespectatori spun că din YouTube află despre noile brand-uri care apar pe piață. 

Dacă ai deja un canal pe Youtube, atunci acționează! Optimizează titlurile și descrierile. Creează videoclipuri în mod regulat (sau chiar începe o serie video!), pentru a câștiga mai mulți abonați și pentru a-ți consolida prezența online.

YouTube are același principiu ca orice altă platformă de socializare: Cu cât ești mai constant, cu atât ai mai mult succes. 

4. Video sau text?

Creierul uman percepe informațiile vizuale mult mai eficient decât textul. 90% din informațiile din conștiința noastră vin prin canalul vizual. Poți să-ți amintești subiectul unui film pe care l-ai văzut acum câțiva ani, dar nu întotdeauna îți vei aminti articolul citit ieri.

 • Cercetările efectuate de Invisia arată că informațiile video sunt de 9,5 ori mai memorabile decât informațiile text.
 • Un studiu de Wyzowl a constatat că 66% dintre oameni ar prefera să vizioneze un scurt videoclip, pentru a afla despre un produs sau serviciu. Doar 18% ar prefera să citească un articol text, un site web sau o postare.

Citește: Cum crești vânzările de pe site: 20 triggere pe care să le aplici chiar acum

5. E scump să generezi conținut video?

Costul producției conținutului video de calitate este, în medie, mai mare decât cel al conținutului text sau grafic. Acest lucru descurajează unii specialiști în marketing să folosească acest instrument. Cu toate acestea, costul de producție mai mare, dacă este utilizat corect, se recuperează complet.

 • Videoclipul este primul instrument eficient pentru creșterea vânzărilor în raport cu valoarea investiției.
 • 90% dintre specialiștii în marketing video au raportat un ROI (Return on Investment) destul de ridicat pentru acest tip de conținut. 

6. Vrei să fii expert? Începe să faci video marketing

Marketingul prin conținut video are proprietatea unică de a inspira un sentiment de încredere.

 • Marketingul video este cel mai bun mod de a comunica unui client că afacerea ta este reală și prezentă în această lume. Potențialul client îți poate vedea angajații, produsul, biroul. Acest lucru va genera empatie și un răspuns emoțional.
 • Dacă creezi constant conținut video de înaltă calitate, pentru publicul tău țintă, vei începe să fii perceput ca un expert în domeniu. 

7.  Marketingul video influențează decizia de cumpărare

Consumatorii caută activ videoclipuri cu produsele și serviciile de care sunt interesați. 

 • Google raportează că 55% dintre utilizatorii de internet caută pe web videoclipuri ale unui produs sau serviciu în timp ce fac cumpărături.
 • Peste 60% dintre consumatori au raportat că vizionarea reclamelor pe Facebook, YouTube și alte servicii a influențat în mod pozitiv decizia lor de a cumpăra un anumit produs.

Marketingul video este eficient și în segmentul B2B:

 • Peste 60% dintre directori și manageri de achiziții vin pe site-ul companiei după ce au vizionat un videoclip despre un produs sau serviciu.

Dă un click aici: Cum creezi un Plan de Conținut? Greșeli, Avantaje și Instrumente de publicare

8. Videoclipurile sunt în top pe motoarele de căutare și rețelele sociale

Motoarele de căutare și rețelele sociale au ca prioritate pentru utilizatori – videoclipurile.

 • Cercetările efectuate de Invisia arată că probabilitatea unui site web de a ajunge pe prima pagină Google este de 53 de ori mai mare dacă conține videoclipuri.

Nu este surprinzător că Google promovează activ conținutul video în rezultatele căutărilor:

 • 62% din rezultatele motorului de căutare conțin videoclipuri.

În ultimii ani, Facebook, Instagram, Twitter și alte rețele sociale s-au adaptat activ la prevalența conținutului video. Platformele oferă tot mai multe oportunități pentru crearea videoclipurilor (povești, fluxuri live etc.). 

Popularitatea TikTok, o rețea socială orientată complet spre video, crește într-un ritm nemaipomenit.

 • Cercetările Animoto arată că videoclipurile sunt principalul conținut pe care utilizatorii îl caută pe social media.
 • Un studiu realizat de Buffer a constatat că anunțurile video de pe Facebook obțin 59% mai multe reacții decât alte tipuri de postări.
 • 81,8% din cele mai reușite 500 de anunțuri de pe Facebook sunt videoclipuri.

9. TikTok pentru publicitate?

Potrivit unui raport  de Postclick, 25% dintre specialiștii în marketing intenționează să înceapă să utilizeze TikTok în calitate de canal de publicitate în 2021. Acest lucru se datorează faptului că TikTok rămâne, în mare parte, neexploatat. Doar 1 din 10 marketeri de conținut video îl folosesc.

Brand-ul tău ar trebui să aibă o prezență puternică pe toate canalele de social media posibile. Fiecare platformă oferă noi provocări. Fiecare este o oportunitate de a evolua spre ceva mai bun. Chiar dacă crezi că publicul tău nu folosește TikTok, crede-mă, vei fi surprins!

Prinde încă ceva util: TikTok pentru Afaceri: 11 sfaturi pentru o promovare ieșită din tipare

10. Cum crești vânzările prin video marketing

Marketingul video este unul dintre cele mai eficiente mijloace de creștere a vânzărilor. În loc să treacă prin secțiunea introductivă de pe site, oamenii vor urmări cu plăcere un videoclip despre compania ta. Acest lucru va aduce rezultate uimitoare:

 • Adăugarea unui videoclip pe site îți poate crește conversia cu 80% !
 • Chiar și simpla menționare a cuvântului „video”, în subiectul unui e-mail, crește rata de deschidere a mesajelor cu 19%.

11. Video Marketing este viitorul

Marketingul video este zona cu cea mai rapidă creștere a activității de publicitate. Timpul petrecut de utilizatori pentru vizionarea videoclipurilor online crește constant.

 • 78%  dintre utilizatori urmăresc videoclipuri online în fiecare săptămână și 54% urmăresc videoclipuri în fiecare zi.
 • Oamenii vizionează videoclipuri online 16 ore pe săptămână.
 • 54% dintre consumatori vor să vadă mai mult conținut video de la un brand. Cererea de conținut video este în creștere.
 • Până în 2022, videoclipurile online vor reprezenta peste 82% din tot traficul de internet al consumatorilor – de 15 ori mai mult decât în ​​2017.

Deja ai auzit de el: Clubhouse – o nouă revoluție în Social Media Marketing?

În 2021, marketingul video a devenit nu doar una dintre opțiunile pentru promovarea produselor, ci o necesitate. Dacă nu folosești marketingul video în strategia ta de promovare, riști să rămâi cu mult în urma concurenței, deoarece:

 • Popularitatea conținutului video crește continuu.
 • Videoclipurile creează încredere și cresc vânzările.
 • Conținutul video este, momentan, cel mai eficient instrument de marketing.