Știri, curiozități, statistici marca Social Media în Culise chiar aici:

NEWS #3: Dana Budeanu, Donald Trump, Krista Kim, Bromania, KFC și Dacia

Newsletter de la Facebook

Facebook anunță detaliile viitorului newsletter pentru a atrage creatori de top. Anunțul a venit imediat după ce Revue a dezvăluit că a fost cumpărat de Twitter.

În lunile următoare, facebook va introduce o nouă platformă pentru a încuraja scriitorii independenți, ajutându-i să ajungă la un public nou și să își dezvolte afacerile.

Platforma promite:

 • diverse template-uri pentru personalizarea conținutului;
 • integrare cu paginile de Facebook;
 • crearea de comunități în jurul newsletterului;
 • instrumente de monetizare.

Facebook are multe avantaje pe acest front. Pentru că este cea mai utilizată platformă din lume, cu 2,8 miliarde de utilizatori, are capacitatea de a se asigura că foarte mulți oameni pot accesa conținutul tău prin intermediul platformei sale.

Newsletter Facebook

Sursa:  https://bit.ly/3wbLB8b 

Volkswagen și prezentarea Power Day

Volkswagen a uitat că România este în Europa în timpul prezentării Power Day?

În cadrul prezentării Power Day a Volkswagen, producătorul auto a pus pe ecran o hartă care arată întregul continent european, cu zonele în care producătorul auto a căutat să contribuie la creșterea numărului de încărcătoare rapide disponibile în următorii câțiva ani, cu ajutorul partenerilor locali.

Volkswagen și prezentarea Power Day

Pe imagine se vede clar conturul României, că nu face parte din Europa pe harta de încărcare rapidă, planificată a VW.

Ulterior, VW a venit cu o declarație în acest sens: s-a produs o eroare și regretăm acest lucru. România este, desigur, o parte importantă a întregului plan de mobilitate electrică al lui Volkswagen în Europa și ar fi trebuit să apară pe hartă pe parcursul Power Day. Harta a fost actualizată.

Sursa: https://bit.ly/3dudxLY

Instagram Stories Drafts

Instagram Stories va avea în curând o nouă opțiune pentru a salva poveștile neterminate ca schițe. Această caracteristică va permite utilizatorilor să revină la proiectele lor și să le completeze mai târziu.

Platforma de socializare a anunțat pe Twitter că lucrează la o caracteristică de tip draft. În tweet-ul său, Instagram a spus că utilizatorii vor putea în curând să-și finalizeze poveștile incomplete cu caracteristica de schițe , dar fără a promite o dată de lansare concretă. 

Instagram Stories Drafts

Adam Mosseri, șeful Instagram, a postat, de asemenea, pe Twitter că funcția de schițe ale Stories-urilor „va fi disponibilă în curând”. Mosseri susține că aceasta este o caracteristică tot mai solicitată de utilizatorii Instagram.

Sursa: https://rb.gy/vr6pbz 

Actualizări de securitate de la Facebook

Facebook a lansat mai multe actualizări pentru a ajuta brandurile să își păstreze securitatea pe platformă și pentru ca deținătorii drepturilor de autor să genereze venituri din conținutul lor.

Acum, prin instrumentul Rights Manager, deținătorii drepturilor de autor pot revendica conținut protejat prin drepturi de autor și câștiga venituri din anunțurile care apar pe acesta.

Vezi și: Marian Hurducaș: ”Creativitatea e just nice to have. Dacă în final, nu-mi reputează succes conform strategiei, nu are nicio valoare.”

Instrumentele de protecție a proprietății intelectuale pentru comerț și anunțuri vor avea două îmbunătățiri:

 • căutarea imaginilor – îți va permite să cauți reclame și pagini comerciale pe baza imaginii încărcate;
 • rezultatele căutării avansate – instrumentul va afișa rezultate pentru acele companii care vând prin magazine și postări Instagram cu etichete de produs.

Compania nu a specificat în ce țări vor fi lansate aceste actualizări.

Sursa: https://rb.gy/qcftem 

Burger King: Whopper vs. Big**

Postarea misterioasă a lui Burger King a luat în râs un „așa-numit Big**” – a adăugat chiar și o fotografie cu o etichetă cenzurată. Videoclipul i-a lăsat pe utilizatori să presupună o comparație între Whopper și sandvișul cel mai bine vândut al principalului său concurent.

Adevărul din spatele „posibilei” comparații dintre cele mai bine vândute produse ale celor două companii demonstrează că nu era nimic altceva decât o glumă despre dimensiunea propriului sandwich (Big King) în comparație cu cea a unui Whopper.

„Puterea noastră nu a fost niciodată să ne luăm prea în serios. Din contra. Înainte de a râde de alții, trebuie să înveți să râzi de tine. De aceea îl folosim pe Big King pentru a vorbi despre Whopper, dar poate că descrierea se potrivește altcuiva ”, spune în glumă Fabricio Pretto, directorul creativ al DAVID Agenccy (Brazilia) – agenția care a creat publicitatea.

Sursa:  https://rb.gy/v57cis 

Pedigree și Clubhouse

Pedigree a folosit Clubhouse pentru a promova beneficiile interacțiunii cu animalele de companie și pentru a ajuta 20 de câini să găsească o nouă casă.

Profilul fiecărui animal de companie le-a permis participanților să afle mai multe despre ei și de unde să ia animalul de companie. Pedigree a spus că va acoperi toate taxele de adopție a animalelor de companie.

Citește: Ce înseamnă Clubhouse pentru Marketeri, Antreprenori și Freelanceri?

Să folosești Clubhouse pentru a găsi adăpost pentru animalele de companie? Dacă ei au reușit, înseamnă că acest instrument poate fi util și la campaniile de marketing mult mai îndrăznețe.

Pedigree și Clubhouse

Sursa: https://rb.gy/bqbixy

Transcriere live de la Microsoft Teams

Microsoft Teams lansează serviciul de transcriere în timp real, dar va trebui să ai abonamentul potrivit pentru a-l utiliza.

Concurența rămâne acerbă pe piața conferințelor web pentru funcționalitatea de transcriere live. În decembrie, Cisco a anunțat serviciul său de subtitrare închis pentru Webex. Luna trecută Zoom a adus transcrierea live în conturile gratuite, deși într-un mod limitat. Google tocmai a introdus subtitrări live în Chrome, iar acum Microsoft își oferă propria versiune a transcrierilor live în Teams.

Funcția este, în prezent, acceptată numai în aplicația desktop Teams și este adaptată pentru limba engleză din SUA.

Transcriere live de la Microsoft Teams

Sursa:  https://rb.gy/oxabo2 

Campania de promovare: Moldova. A place to find yourself. 

Pe 25 martie 2021 a avut loc lansarea campaniei de promovare de talie internațională „Moldova. A place to find yourself”. 

Scopul: Redefinirea Republicii Moldova pe harta turistică globală și renașterea interesului internațional față de potențialul turistic al țării. 

Campania este axată acum pe România și Ucraina. Se va extinde ulterior pentru Austria, Germania, Turcia.

Videoclipul de lansare al campaniei este primul pas din strategia de comunicare și este o interpretare netradițională, atipică pentru o campanie de imagine.

Când totul se va termina (when it’s all over) Moldova: is a place to find yourself este ideea proiectului. 

La întrebarea: De ce anume acum se lansează, când sunt multe alte probleme?

Răspunsul a fost: Turismul este o mare problemă și e o ramură pentru economie destul de puternică. Noi trebuie să gândim strategic, trebuie să pregătim sania din vară și costumul de baie din iarnă. Trebuie din timp să le arătăm experiențele pe care le pot trăi în Moldova. Altfel, când se vor deschide hotarele, Moldova va rămâne în umbră. Noi nu spunem să călătoriți acum, noi arătăm că atunci când va fi sigur, aveți unde veni și ce vizita.

De asemenea, după cum ai observat, sloganul este doar în limba engleză. Organizatorii acestei campanii vin cu o provocare și, urmărind pagina de facebook a campaniei, va fi publicată o postare cu apelul de a găsi versiunile sloganului atât în limba română, cât și în limba rusă. Cea mai bună versiune va fi folosită pentru întreaga campanie de promovare. 

Sursa: https://fb.watch/4CrEXRkuiy/ 

eMAG Academy

eMAG a reușit de-a lungul timpului să creeze mai multe instrumente pentru selleri menite să-i ajute să se familiarizeze cu comerțul online.

Sellerii pot “merge” la cursuri pe eMAG Academy. Platforma eMAG Academy este o bibliotecă virtuală adresată sellerilor eMAG, în care pot găsi materiale tip imagini, text și video, structurate pe cele mai relevante zone de afaceri din platforma eMAG Marketplace.

Accesând eMAG Academy sellerul are toate informațiile despre:

 • opțiunile disponibile în platforma Marketplace;
 • indicatorii de performanță;
 • dezvoltările implementate în platformă pentru a optimiza procesul de vânzare;
 • recomandări și propuneri de îmbunătățire și menținere a rezultatelor vânzărilor obținute;
 • legislația aplicabilă produselor comercializate pe platformă.

Mai mult, eMAG Academy are și o secțiune de comentarii,  unde sellerii pot pune întrebări și pot oferi sugestii pe tema tutorialului urmărit, iar răspunsul le este oferit în maximum 50 de minute.

eMAG Academy

Sursa: https://rb.gy/zxlyks

Postare Twitter la licitație

O postare twiter scoasă la licitație și cumpărată cu aproape 3 milioane de dolari.

Sina Estavi, un antreprenor care are o firmă de blockchain în Malaezia, este cumpărătorul primului tweet din istorie. El a plătit 1630,58 criptomonede ethereum, adică 2,91 milioane de dolari.

Este vorba de postarea lui Dorsey,  cu mesajul „just setting up my twttr”, din 21 martie 2006.

Postare Twitter la licitație

Sursa: https://rb.gy/vbju7o

E-commerce în România

Zona de e-commerce din România a crescut în 2020 comparativ cu 2019 cu aproximativ 32%. Potrivit datelor Google, produsele din categoria „casă și grădină” au înregistrat cea mai mare creștere în căutările în România în 2020: +39% față de 2019.

eMAG, Altex, Fashion Days, Dedeman și Mediagalaxy reprezintă 42% din totalul pieței de comerț online din România”.

Elisabeta Moraru, Country Manager Google România spune că am fost în topul țărilor din lume unde s-a căutat zona de mască și simptome care au venit la pachet cu lockdown, carantină etc. 

E-commerce în România

Sursa: https://rb.gy/hf4key

Facebook luptă cu dezinformarea

Știi postările cu: distribuie înainte de a vedea conținutul? Fake news și nimic altceva. Am o veste bună: Facebook luptă cu dezinformarea.

 • A șters 1,3 miliarde de conturi false între octombrie și decembrie.
 • Are 35.000 de oameni care lucrează să oprească dezinformarea.
 • Au fost șterse  12 milioane de postări legate de Covid-19.
Facebook luptă cu dezinformarea

Informează-te din surse sigure.

Sursa: https://rb.gy/ciqgiw

 Booking și Fifty Shades of Grey

Ce are în comun Booking și Fifty Shades of Grey? Flexibilitatea e cuvântul cheie.

Sursa: https://rb.gy/fcrc9u

Vezi și: Cum scrii texte care VÂND? Află 9 Formule + Exemple de Copywriting

Urmărește-ne pentru mai multe curiozități din lumea marketingului și antreprenoriatului. În fiecare săptămână avem ceva interesant.