social-media-in-culise-blog

Despre Social Media în Culise

Specialist cu ani buni de experiență în spate sau începător în de-ale marketingului? Oricine-ai fi și orice „pastilă” alegi, să știi că oricum ajungi la destinația corectă – în grupul SMC. Aici învățăm unii de la alții, săpăm în campanii și tragem cu urechea la ce se mai întâmplă în lumea asta nebună a reclamei.

Mă numesc Vadim Cușnir și sunt aici să îți povestesc despre oamenii din spatele Culiselor și de ce ar trebui să ni te alături și tu, chiar acum.

Care e povestea Social Media în Culise?

La început, am fost o mână de oameni. Visători, entuziaști, ambițioși. Acum suntem mai mulți, cu mai multă experiență, dar la fel de visători și îndrăzneți. Da, și pe Facebook se muncește. Și se muncește din greu. O facem ca să creștem cu toții, prin tot ce împărtășim, dezbatem și învățăm în comunitate.

Ce înseamnă Social Media în Culise?

O comunitate online cu peste 12 000 de membri interesați de Social Media Marketing și nu numai. Deși am pornit pe calea Facebook-ului, care abia își lua avânt câțiva ani în urmă, astăzi discutăm în grup atât subiecte de SMM, cât și PR, marketing, vânzări. Tot ce ține de promovarea în mediile online și offline găsești aici, cu siguranță.

Deoarece suntem foarte atenți la solicitările de aderare, poți fi sigur de calitatea răspunsurilor pe care le primești în grup. Aici ne-am adunat doar cei care zi de zi muncim în marketing.

Ești curios să afli detalii? Atunci privește acest video. Căci cine, dacă nu membrii comunității, să spună mai bine ce înseamnă SMC:

Care este scopul Comunității?

Să comunicăm cât mai mult. Și nu doar online. Să ieșim din vizuini și din anonimat. Să ne cunoaștem și să învățăm unii de la alții. Doar astfel vom putea crește calitatea serviciilor de SMM, dar și Marketing, în general, pe ambele maluri ale Prutului. Hai să vezi mai exact, ce ai de câștigat, dacă intri în SMC:

  • Faci schimb de informații cu ceilalți membrii
  • Ajuți membrii și primești și tu, la rândul tău, ajutor de la specialiști
  • Crești profesional, participând la Discuții, Live-uri și întâlniri Offline
  • Găsești oamenii potriviți pentru colaborări
  • Obții Atenție și Recunoaștere din partea comunității
  • Ai mereu la îndemână o sursă infinită de sfaturi și idei creative

Tindem să fim prima și cea mai puternică comunitate de Social Media din Moldova. După cum vezi, până azi ne-a reușit foarte bine. Am adunat un număr impresionant de specialiști din spațiul românesc și nu numai. Despre noi se vorbește mult. Dar vrem să se vorbească și mai mult. Cu ajutorul tău, vom pune temelia unui marketing online de excepție. Ce zici, vii?

Cum funcționează Social Media în Culise?

Simplu. Deschis. Cu respect față de interlocutor, chiar dacă împătășim viziuni diferite. Deși am observat că membrii comunității se împart în două categorii principale (cei care au întrebări, dar le e frică de gura lumii, și cei care nu se sfiesc să răspundă și să ajute cu un sfat), ne citesc toți. Sau aproape toți. 89% de membri activi îți spune și ție ceva despre asta, nu?

Iată ce te așteaptă în Comunitate

Da, poate 3 ani nu e cine știe ce termen, și totuși, noi am reușit să adunăm în acest timp, tot felul de informații de preț, pe care mulți le tot caută de ani buni prin librării și pe Google. Pe lângă zeci de cărți, linkuri și video-uri, aici găsești și multe sfaturi din experiența marketerilor. Iată, mai exact, la ce ai acces, odată ce devii membru SMC:

Materiale Gratuite

Biblioteca Comunității din Google – peste 110 materiale PDF despre Marketing Online. Cărți, rapoarte, cercetări, checklist-uri, rezumate, statistici. Te înscrii în baza e-mailului și primești notificări la fiecare material nou încărcat în grup.

Exemple de materiale necesare unui marketer ca aerul – de la structura unei strategii, content plan și modele de rapoarte, până la instrumente utile, cursuri video și insight-uri de la conferințe. SMM Dashboard este un tabel Excel, pe Google Drive, cu peste 70 de hyperlink-uri la fișiere de lucru.

Noutăți din lumea marketingului – cele mai recente campanii, cele mai de succes branduri și experiențe reale – dacă nu reușești să le citești pe un site de specialitate, să știi că le găsești aici, în SMC.

Prieteni noi, Specialiști din toate domeniile conexe SMM

Cum ar fi să obții un sfat de la Eugeniu Topolschi, Specialist cu 5 ani de experineță în Facebook Ads? Dar un sfat de la Anton Pahotin, care administrează o agenție de 20 de persoane?

Comunitatea îți oferă posibilitatea să pui o întrebare și să primești la ea mai multe răspunsuri din partea membrilor existenți, a oamenilor care au experiență în ceea ce te interesează pe tine.

Social Media în Culise este comunitatea ce adună peste 12 000 specialiști în Social Media Marketing, din Republica Moldova și România. Aici găsești Social Media Manageri, Copywriteri, Designeri, Specialiști în Marketing, Bloggeri, Vloggeri, Jurnaliști, Redactori. PR Manageri, Top Manageri, Antreprenori și Fondatori interesați de Social Media Local.

Care sunt statisticile comunității?

Încurajăm împărtășirea propriilor experiențe. Și o demonstrăm prin propriul exemplu, publicând lunar statisticile grupului. Ți-am mai spus că suntem un grup foarte activ – 89% din membri sunt mereu conectați la postări. Vrei și alte cifre?

Hai să vedem: 60% dintre membri sunt femei, 40% – bărbați. Vârsta medie a membrilor este de 18-34 ani. Ne axăm, în principal, pe publicul din Moldova și România. Cele mai populare zile, cu activitate maximă pe grup, sunt de cele de luni până joi, între 09.00 și 11.00 dimineața.

În 2018 am avut 1534 de postări aprobate, cu 33 284 comentarii și 69 627 reacții. Asta înseamnă câte 4,2 postări pe zi, care acumulează, în mediu, câte 21 comentarii și 45 reacții. Frumos pentru un grup de nișă, nu-i așa?

Dacă vrei să afli, cum poți ajunge și tu la așa rezultate − vino cu noi!